Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

OKRUGLI STOL

Europska unija i lokalni razvoj


OSIJEK - Kao jedna od aktivnosti programa Demo akademije, Volonterski centar Osijek u partnerstvu s PRONI Centrom za socijalno podučavanje, organizira okrugli stol „Europska unija i lokalni razvoj – izazovi i nove prilike“ koji će biti održan u Osijeku, 10. veljače 2017., od 12:00 do 14:30 sati, u Vijećnici Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, 1. kat, Ul. kralja Petra Svačića 1d (studentski campus).

Svrha okruglog stola je otvoriti raspravu između predstavnika civilnog društva, lokalne samouprave, ustanova te akademske zajednice o izazovima i prilikama lokalnog i regionalnog razvoja u Europskoj uniji, predstaviti različite EU prakse razvoja gradskih središta te sagledati perspektive razvoja Osijeka kao europskog grada. S obzirom na brojne izazove s kojima se Europa danas suočava od ekonomske krize i migracija do pitanja daljeg proširenja, okrugli stol će otvoriti pitanja važna za budućnost Europske unije kroz dimenziju lokalnog razvoja te, u zajedničkom razgovoru, pokušati dati odgovore na koji način krizu u Europskoj uniji, upravo paradoksalno, možemo iskoristiti kao priliku za nove početke i dalji napredak.

Govornici su g. Dario Jović, zamjenik veleposlanika Švedska, prof. dr.sc Berto Šalaj, Fakultet političkih znanosti iz Zagreba, dr.sc. Julia Perić, Ekonomski faklutet u Osijeku te dr.sc. Senada Šelo Šabić s Instituta za razvoj i međunarodne odnose.

Okrugli stol provodi se kao jedna od aktivnosti programa Demo akademija koju Volonterski centar Osijek provodi s ciljem jačanja lokalne demokracije te osnaživanja građana za sudjelovanje u društvenom razvoju na lokalnoj razini. Program je financiran sredstvima Europske unije kroz projekt „Novi putokazi ljudskih prava i aktivnog građanstva“ (IPA, Transition Assistance and Institution Building Component, 2012.) te je sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt se provodi u partnerstvu s PRONI Centrom za socijalno podučavanje.

Izvor: Volonterski centar OsijekNajnovije