Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DRUŽENJE

Dan kulturne raznolikosti


OSIJEK - Udruga KultAkt vas poziva na DAN KULTURNE RAZNOLIKOSTI u subotu, 27. svibnja u 14:00, u Drven parku, Perivoj kralja Tomislava, kod Tvrđe.

Projekt obilježavanja Međunarodnog dana kulturne raznolikosti nastao je u suradnji s udrugama IAESTE Osijek, AIESEC Croatia, ESN Osijek, PRONI Centrom za socijalno podučavanje i Savjetom Mladih Grada Osijeka, te uz pomoć Grada Osijeka.

Kao i prošle godine, Dan kulturne raznolikosti provodimo u ugodnoj i opuštenoj atmosferi piknika, ali ovoga puta u proširenoj verziji. Osim piknika, upoznavanja i druženja s praktikantima koji su nam iz raznih država privremeno pristigli u Osijek, očekuje vas i okrugli stol na otvorenom pod nazivom "Multikulturalizam". Za sudjelovanje na okruglom stolu potrebna je prijava - http://bit.ly/2qlgB5Q, dok su sve ostale aktivnosti otvorene za javnost. Organizatori su osigurali besplatne grickalice i piće, vaše je samo da ponesete dobru volju!

PROGRAM

14:00
Okupljanje i uvodni pozdrav.
Podjela okupljenih u skupine.

14:15 
Okrugli stol
Strani i domaći studenti u okruglom stolu razmjenjuju mišljenja o temi postaje li Osijek multikulturalno središte regije i poželjna destinacija za studente na razmjeni.

15:00 
Info točke i izrada smjernica za unapređivanje sadržaja za strane studente.
Strani studenti dobivaju priliku upoznati Hrvatsku i Osijek kroz četiri info točke: Hrvatska i Osijek, povijest Osijeka, Sveučilište J.J. Strossmayer i osječka ekonomija.
Osječki studenti dobivaju priliku razmijeniti dojmove s okruglog stola i raditi na stvaranju smjernica za unapređivanje sadržaja za studente na razmjeni.

16:00 
Kviz
Strani studenti se natječu u kvizu na osnovi znanja stečenog na info točkama.
Pobjednici dobivaju prikladne nagrade.

16:20 
Predstavljanje smjernica za unapređivanje sadržaja.
Osječki studenti predstavljaju svoje smjernice za unapređivanje sadržaja za studente na razmjeni i pozivaju strane studente na komentare.

16:45 
Piknik
Neformalni dio dana, organizatori osiguravaju društvene igre te prostor za neformalno druženje uz besplatnu hranu, piće, grickalice i glazbu.
Volonteri pozivaju građane na piknik i sudjelovanje u nagradnoj igri „upoznaj kulturne raznolikosti“.

19:50 
Završna riječ
Zahvala na sudjelovanju i zatvaranje piknika.

Izvor: Udruga KultAkt Najnovije