Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PROJEKT

Manifestacija iMOS 2017


OSIJEK - Regionalni info-centar za mlade Osijek, u četvrtak, 1. lipnja 2017. nastavlja s aktivnostima u sklopu manifestacije iMOS 2017. – Informiranje mladih Osijeka, koji se ove godine provodi u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije iz Osijeka/Info-centrom za mlade "Info fora", a u suradnji sa Savjetodavnim odborom RICM-a.

Od 17 do 19 sati, u Perivoju kralja Petra Krešimira IV (prostor ispred Info-centra za mlade Osijek) održat će se aktivnost Upoznajmo Capoeiru!. Škola Capoeire Afro-Ritmo Osijek će Vam predstaviti svoj rad kroz besplatnu radionicu, gdje ćete moći probati Capoeiru i Maculele, upoznati se s elementima ovih vještina i naučiti ponešto o njihovoj povijesti, proći kratku školu sviranja i pjevanja na portugalskom te učiti Slackline. Voditelji radionice će biti Dejan Čizmadija, za program škole brazilske kulture i Žana Petrović, koja će voditi program Slackline-a.

Ova aktivnost sjajna je prilika za upoznati vrijedne i pozitivne ljude koji promičući Capoeiru i brazilsku kulturu, potiču interkulturalnost i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, a time i unaprjeđenje kvalitete života pojedinca i zajednice u cjelini.

U 19 sati, u prostoru Info-centra za mlade Osijek (Zvonimirova 15) održat će se predavanje “Tko je “onie”? – Istraživanje o ne-binarnim rodnim identitetima (Rodni identitet je unutarnji doživljaj sebe). Prezentaciju istraživanja Fakulteta socijalnog rada Sveučilišta u Indiani, SAD, iznijet će Marea Kinney, doktorantica istog fakulteta, a predavanje je organizirano u suradnji s Udrugom Pobjede iz Osijeka.

Prilika je ovo da se naši sugrađani dodatno upoznaju sa suradnjom koju organizacija PRONI Centar za socijalno područavanje ima sa Sveučilištem Indiana iz SAD-a, Fakultetom socijalnog rada, a koja se razvila i zaživjela u formi redovnog predmeta - Intercultural Learning Service – practice in Croatia. U tijeku je ovogodišnja posjeta 10 studenata i dvije profesorice ovog fakulteta Osijeku i Vukovaru.

Izvor: PRONI Centar

 Najnovije