Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ZABAVA

Wine i Bike Tour Erdut 2017


OSIJEK - Početkom berbi grožđa stiže nam „Wine & Bike Tour Erdut”, manifestacija koja već četiri godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.  

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se u petak, 08. i subotu, 09. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.


PREDSTAVE

Manifestaciju u petak, 08. rujna, s početkom u 19.00 sati otvara predstava “Ko radi štrajka od gladi” u kojoj Damir Mihanović Ćubi tumači ulogu Nevena, priprostog radnika koji kritizira svakodnevnicu i krive vrijednosti koje nam se nameću u društvu. Predstava je u cijelosti njegovo djelo gdje Ćubi predstavlja autora i glumca. Drugog dana posjetitelje s početkom u 18.00 sati očekuje predstava “Očeš nečeš, doktor”, komedija Kerekesh Teatra nastala u koprodukciji s HNK u Varaždinu, u režiji Ljubomira Kerekeša koji je odlučio pomaknuti granice svojih predstava i osim svakodnevnih problema "malog" čovjeka, progovoriti i o svakodnevnim problemima indijanaca.


DAN OTVORENIH PODRUMA I UTRKA PO VINOGRADIMA

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu od 10.00 do 18.00 sati, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Antunović, Brzica, Erdutske vinograde d.d., Janečić, Iuris, Siber i druge vinare. Ujutro istog dana, 09. rujna, u 10.00 sati počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj - ove godine vinariju Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.


KONCERT U VINOGRADU S POGLEDOM NA DUNAV

U subotu navečer 09. rujna, s početkom u 20.00 sati, manifestaciju Wine & Bike Tour 2017. okrunit će koncert pod zvjezdanim nebom vrhunskog makedonskog glazbenika – Vlatka Stefanovskog, koji će se održati u vinogradu Erdutske vinarije. Vlatko Stefanovski je jedan od najvećih gitarističkih virtuoza s ovih prostora koji se ističe kao vrsni instrumentalist. Vješto kombinirajući ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Stefanovski stvara prekrasne zvučne pejzaže u prebogatom opusu duge karijere. Posljednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao glazbu za film i kazalište, te je svirao i snimao širom svijeta s vrhunskim izvođačima.

U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona  gdje užitak kušanja vina dodatno začinjuje čaroban ambijent uz odličnu glazbenu podlogu - DJ Omke!

Organizator manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, RRA Slavonije i Baranje, TZ Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.


PROGRAM

08.rujna (petak)  
 
19.00 – 20.30    Predstava: KO RADI ŠTRAJKA OD GLADI, Damir Mihanović Ćubi
Slobodan ulaz
Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)  

09.rujna (subota) 
   
10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš - Erdut
Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu. Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu. 
Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu: http://bit.ly/WineBikeTourErdut2017-prijava
Broj sudionika je ograničen.

10.00 – 18.00    Dan otvorenih podruma
Vinarije Antunović, Brzica, Erdutski vinogradi, Iuris, Janečić, Siber

17.30 – 18.30    Vina s Dunava - vođena degustacija vina. 
Sudjelovanje se naplaćuje, uz obveznu prijavu. Broj sudionika ograničen. Više informacija uskoro.
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut.
 
18.00 – 19.30    Predstava: OČEŠ NEČEŠ, DOKTOR, Kerekeš Teatar (VŽ)
(Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Ana Begić, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Adam Končić, Mirela Videk, Zoran Pribičević)
Slobodan ulaz
Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)  

20.00 – 21.30    Koncert:  Vlatko Stefanovski Trio
    Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

Ulaznica: u pretprodaji 70,00 kn / na dan koncerta 90,00 kn

Prodajna mjesta:
*Od ponedjeljka, 28. kolovoza:
Entrio - online sustav za prodaju ulaznica i maloprodajno mjesto:
Dancing Bear, Trg Ante starčevića / pothodnik 0bb, Osijek;
*Od srijede, 30. kolovoza:
Barcelona Pub, Vukovarska 4a, Osijek;
Erdutski vinogradi d.o.o.  - maloprodajni objekti na adresama:
I.G.Kovačića 1, Osijek
Trg Ljudevita Posavskog 5 (tržnica), Osijek
Trg Branka Hercega 1, Erdut.


21.30 – 00.00  In Da Sofa: DJ ON WINE SESSION with DJ Omke
    Slobodan ulaz
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

Izvor: Adverta

 Najnovije