Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KONFERENCIJA

Alternativni centri podrške za djecu i roditelje


OSIJEK - Grad Osijek, Centar za socijalnu skrb Osijek i Dječja osječka kreativna kućica pozivaju predstavnike osnovnih škola, fakulteta, ustanova predškolskog odgoja, organizacija civilnoga društva, studente, profesore, roditelje i druge zainteresirane građane  čiji je rad vezan uz djecu i roditelje ili imaju viziju kako doprinijeti razvoju preventivnih programa te podizanju kvalitete obiteljskog života u lokalnoj zajednici na Konferenciju „Razvoj alternativnih inovativnih usluga – alternativni centri podrške za djecu i roditelje“ koja će se održati 9. listopada 2017., na Poljoprivrednom fakultetu Osijek (Velika dvorana 11.00 – 13.30 sati).  

Dječjoj osječkoj kreativnoj kućici - DOKKICI u sklopu natječaja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje 2017. do 2020. godine odobren je trogodišnji program na kojemu su partneri Grad Osijek, Centar za socijalnu skrb Osijek, Centar za socijalnu skrb Valpovo, Centar za socijalnu skrb Đakovo, Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac, a suradnici Osječko-baranjska županija, Grad Valpovo, Grad Đakovo i Grad Donji Miholjac.  

Program „Razvoj alternativnih inovativnih usluga – alternativni centri podrške za djecu i roditelje“ usmjeren je na jačanje suradnje i kapaciteta udruga, centara za socijalnu skrb, osnovnih škola i drugih dionika za provedbu usluga za djecu u riziku i s problemima u ponašanju i njihove roditelje te provedbu usluga u okviru uspostavljenih centara podrške u Đakovu, Valpovu, Donjem Miholjcu i Osijeku.  

Na Konferenciji će predstavnici Dokkice, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Centra za socijalnu skrb Osijek, Udruge Breza i savjetnica Pravobraniteljice za djecu iz regionalnog Ureda Osijek predstaviti potrebe i izazove u izgradnji kapaciteta za razvoj alternativnih sustava podrške za djecu i roditelje koji može biti učinkovit model prevencije i produžena ruka podrške obiteljima, odgojno obrazovnim ustanovama, centrima za socijalnu skrb i dr.  

Pozivamo vas da zajednički doprinesemo viziji stvaranja kvalitetnijih uvjeta za obiteljsko življenje jer samo zadovoljne i sretne obitelji stvaraju zadovoljnu i sretnu zajednicu.

Izvor: DOKKICANajnovije