Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PRONI CENTAR

ABECEDA Informiranja mladih


OSIJEK - PRONI Centar za socijalno podučavanje započeo je s provedbom  projekta “ABECEDA Informiranja mladih” koji će se provoditi kroz narednih osam mjeseci, do 30. travnja 2018. godine, na području grada Osijeka Projekt se provodi kroz program Erasmus+ financiran sredstvima Europske unije.

Glavni cilj ovog projekta je podići razinu kvalitete života mladih na području grada Osijeka, kroz definiranje modela informiranja mladih, u strukturiranom dijalogu između mladih (koji su krajnji korisnici) i donositelja odluka s područja Grada (koji su glavni pružatelji relevantnih informacija). Ciljana skupina su mladi od 15 do 30 godina, ali i donositelji odluka (lokalni dionici) u gradu Osijeku.

Glavne aktivnosti projekta usmjerene su na dijalog između mladih osoba i donositelja odluka o informiranju mladih. U tijeku je provedba istraživanja o ‘Razini i potrebama informiranosti mladih’ na području grada Osijeka.
 
Provedbom cjelokupnog projekta izradit će se preporuke za informiranje mladih od strane samih mladih kojima se želi se doprinijeti podizanju razine svijesti mladih, relevantnih institucija i šire javnosti o važnosti mladih ljudi u društvu i važnosti kvalitetne potpore mladima te podizanju razine uključenosti i informiranosti mladih, a sukladno tomu i podizanju kvalitete života mladih u lokalnoj zajednici.

U tijeku je istraživanje mišljenja o "Razini i potrebama informiranosti mladih" u sklopu projekta "ABECEDA Informirana mladih".

Cilj je doći do što većeg broja mladih osoba u dobi od 15 do 30 godina i saznati koliko su mladi informirani o temama od njihova interesa, koje informacije ih najviše zanimaju, na koji način se najčešće informiraju, na koji način žele biti informirani u budućnosti i ostala bitna pitanja, koja ćemo nakon provođenja ankete, detaljno analizirati te zajedno sa mladima izraditi preporuke za pružatelje informacija.

Upitnik je dostupan na LINKU


Izvor: PRONI Centar

 Najnovije