Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

INOVA 2017.

Međunarodna izložba inovacija


OSIJEK - Grad Osijek je ove godine ponosan domaćin međunarodne izložbe inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova® 2017. Izložba se svečano otvara u četvrtak, 9. studenoga 2017. godine, u 13:00 sati, u dvorani Gradski vrt (Ulica kneza Trpimira 23, 31000 Osijek). Izložba traje tri dana, pod glavnim motom „Pametni gradovi“, a namijenjena je inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje.

Dolaskom brojnih stranih delegacija i njihovim izlaganjem, izložba je prigodna za održavanje niza poslovnih razgovora, mjesto za pronalazak partnera, kupaca, dobavljača ili djelatnika. Svi sudionici i posjetitelji imaju priliku povećati svoju konkuretnost i probiti se na domaće i europsko tržište.

U sklopu Izložbe se održava Poduzetnička akademija s pažljivim odabirom atraktivnih tema. Svako predavanje identificira specifičan problem i upućuje na moguća rješenja. Osim toga, Smotra poduzetničkih potpornih institucija i obrazovnih institucija je izuzetno važna komponenta Izložbe u sklopu kojih se mogu dobiti ključne informacije na licu mjesta te potaknuti inovatorski rad i poduzetnički duh kod  mladih.

Poseban ponos Izložbe je i natjecanje u pisanju poslovnih planova Budi uzor® o čijem uspjehu govori činjenica da predstavlja pobjednika na nacionalnoj razini za natjecanje Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2017. – EEPA 2017. (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2017). Natjecanje se održava drugi dan izložbe, 10. studenoga 2017. godine u sklopu kojega finalisti izlažu svoje poslovne planove u trominutnim prezentacijama pred stručnim žirijem.

Gastro kutak se u proteklih nekoliko godina profilirao u atraktivnu i rado posjećenu komponentu izložbe Budi uzor®/Inova®. U sklopu Gastro kutka slavonska obiteljska poljoprivredna gospodarstva će izložiti svoje specijalite i delicije te na taj način dodatno promovirati grad Osijek i Slavoniju.

Glavni organizator ovogodišnje izložbe je TERA Tehnopolis d.o.o. uz suorganizaciju Saveza hrvatskih inovatora, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te uz podršku partnera, pokrovitelja i supokrovitelja.

Bogat trodnevni program Izložbe i Poduzetničke akademije možete pronaći na sljedećoj poveznici

 Najnovije