Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

OBLJETNICA

Info-centar za mlade Osijek obilježava 10 godina rada


OSIJEK - Regionalni info-centar za mlade Osijek, program udruge PRONI Centar za socijalno podučavanje, obilježava 10 godina svog djelovanja i rada u zajednici. Prilika je ovo da sve naše mlade, ali i druge sugrađane, podsjetimo da smo ovdje, za njih.

Svojim aktivnostima, kroz ovih deset godina rada, radili smo na informiranju mladih, o različitim mogućnostima od njihovih interesa i potreba u područjima obrazovanja, zapošljavanja, socijalne politke, zdravstvene zaštite, aktivnog sudjelovanja mladih u društvu, kulture i slobodno vremena te mobilnosti, sukladno Nacionalnom programu za mlade.. Različite i kvalitetne informacije važne su radi sagledavanja različitih mogućnosti i pravog odabira i od iznimne su važnosti pri donošenju svake odluke. Takve informacije omogućuju i potiču osobne izbore u organiziranju osobnog života.

A ovim aktivnostima ćemo obilježiti našu jubilarnu obljetnicu;

-    “Pozitivne poruke za Osijek” - četvrtak,  14. prosinca 2017. ,od 7.30, Trg Ante Starčevića – Podjela pozitivnih i motivirajućih poruka je aktivnost  koju su u potpunosti osmislili i provest će volonteri Info- centra za mlade, a cilj je našim mladim sugrađanima na početku dana prenijeti dobru energiju i potaknuti ih na razmišljanje o malim gestama koje utječu na poboljšanje naših međuljudskih odnosa.

-    Predavanje “Hrabrost na putu sreće” - četvrtak, 14. prosinca 2017. – 18 sati – Info-centar za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15.  Predavanje će održati profesorica Anita Freimann, a na predavanju će se moći saznati zašto je sreća ultimativni cilj svakog pojedinca, je li ju moguće ostvariti na osobnoj razini i kako.

-    Sastanak Savjetodavnog odbora Regionalnog info-centra za mlade Osijek - petak, 15. prosinca 2017., u 10 sati, u Info-centru za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15. Sastanku će nazočiti i predstavnici Savjetodavnog odbora Lokalong Info-centra za mlade Vukovar. Osim njegovanja dosadašnje suradnje dva Savjetodavna odbora i planiranja aktivnosti za sljedeću godinu, predstavit će se i Analiza za razvoj politika mladih – rezultat projekta “U čem’ je problem?” te potaknuti rasprava članova, predstavnika institucija i organizacija ova dva grada, o temi važnosti informiranja mladih u lokalnim zajednicama.

-    Sastanak i prigodno druženje volontera Regionalnog info-centra za mlade Osijek - petak, 15. prosinca 2017.  u 13 sati, u prostoru Info-centra za mlade Osijek.

Nemoguće je spomenuti sve naše aktivnosti i događanja  kroz ovih deset godina djelovanja, ali najvažnije dostignuće nam je svakako onaj nemjerljivi utjecaj kod svakog mladog čovjeka, koji je iskoristio informaciju kako bi se osvijestio, pokrenuo neku akciju, a time i promjenu i u svom životu i u svojoj zajednici.

Ovim putem želimo se zahvaliti svima s kojima smo surađivali i koji su podržavali naš rad u ovom razdoblju.

Veselimo se svim budućim aktivnostima informiranja i rada s mladima, rada u zajednici a koje ćemo nastojati što bolje prilagoditi svim novim izazovima, pitanjima i potrebama mladog čovjeka.

Pratite nas i dalje na web stranici: www.icm-osijek.info i Fb stranici: Info-centar za mlade Osijek.

Program Regionalni info-centar za mlade Osijek provodi se u partnerstvu s Gradom Osijekom i suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom, Virovitičko-podravskom županijom, Centrom za mir, ljudska prava i nenasilje Osijekm, Zajednicom Informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, a financijski ga podržava, kao i sve dosadašnje godine, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Izvor: Info-centar za mlade Osijek

 Najnovije