Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

EKOLOGIJA

2. trening projekta EcoWET


OSIJEK - U Eko centru Zlatna Greda 8. i 9. ožujka 2018. godine održat će se drugi trening projekta EcoWET - Procjena usluga vlažnih ekosustava u prekograničnom području Hrvatska – Srbija.

Cilj projekta EcoWET je kroz procjenu usluga ekosustava doprinijeti zaštiti i održivom korištenju vlažnih ekosustava poplavne zone rijeke Dunava i njenih pritoka u prekograničnom području Hrvatska – Srbija. Nakon prvog treninga, koji je održan početkom veljače u Specijalnom Rezervatu Prirode Zasavica u Srbiji, i na kojemu smo se upoznali sa identifikacijom ekosustava i njihovih usluga, analizom dionika kao i procjenom alternativnog stanja, cilj drugog treninga je rekapitulacija stečenog znanja i detaljnije upoznavanje sa ocjenom stanja i kartiranjem usluga ekosustava (ES).

Na treningu će sudjelovati predstavnici javnih ustanova, razvojnih agencija, lokalnih samouprava, turističkih zajednica, privatnog sektora, nevladinih organizacija, ribolovnih i lovačkih udruga te ostalih dionika koji mogu pomoći u procjeni i vrednovanju prirodnih resursa na odabranih šest pilot područja u Hrvatskoj i Srbiji.

Trening će voditi istaknuti hrvatski i europski stručnjaci s područja procjene usluga ekosustava i kartiranja ekosustava.Izvor: Zeleni Osijek


Prilozi:Najnovije