Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

VUKOVAR

1. Festival nematerijalne kulturne baštine


OSIJEK - U Vukovaru će se od 3. do 6. svibnja održati 1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ"!

Ovaj jedinstven Festival započinje na sam Dan Grada Vukovara, a tijekom četiri dana festivala, na više gradskih lokacija, građani Vukovara te domaći i strani turisti na jednom mjestu moći će doživjeti najbolje i najzanimljivije od hrvatske nematerijalne kulturne baštine i autentičnih, hrvatskih turističkih manifestacija i njihovih atrakcija i jedinstvenosti.

 “Tijekom festivala posjetitelji će moći doživjeti cijelu Hrvatsku, njezine turističke manifestacije i običaje te okuse onog najboljega u eno i gastronomskoj ponudi”, naglašava autor i producent projekta Aleksandar Kovačević.

“Program Festivala odvijat će se na dvije festivalske pozornice, s time da je glavna smještena na Trgu Republike Hrvatske, a druga je na vukovarskom korzu. Festival će 3. svibnja s početkom u 10 sati svečano otvoriti djeca grada Vukovara i dječji zbor Vukovarski Golubići. U sklopu Festivala održat će se i akcija ‘Kupujmo hrvatsko’ Hrvatske gospodarske komore, u kojoj će sudjelovati preko stotinu izlagača hrvatskih prizvoda“, tumači Silvije Šimac, izvršni producent Festivala ispred agencije Organizatori bez granica.  

Tijekom Festivala  "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ" posjetitelji će moći uživati u predstavljanjima turističkih manifestacija među kojima izdvajamo Sinjsku Alku, Kaj su jeli naši stari iz Vrbovca, Picokijadu iz Đurđevca, Đakovačke vezove iz Đakova, Ninsku šokolijadu iz Nina, Samoborski fašnik iz Samobora, Zvonimirove dane iz Knina, Bučijadu iz Ivanić Grada, a bit će tu još brojnih atraktivnih i prepoznatljivih manifestacija. Uz brojne nastupe KUD-ova iz svih krajeva Hrvatske i bogatog kulturno-umjetničkog programa, Festivalu se pridružuje i popularni glazbeni tv serijal “Lijepom našom” s Brankom Uvodićem. Uz to, posjetitelje očekuju i veliki večernji koncerti – tako će prvi dan Festivala, 3. svibnja, okruniti koncerti Klape Intrade i Nene Belana, dok će 4. svibnja nastupiti Najbolji hrvatski tamburaši, a za sjajnu atmosferu 5. svibnja pobrinut će se  Psihomodo Pop.
 
Festivalu nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ" pridružuju se i Hrvatske željeznice koje građanima omogućuju da uz sjajan popust od 40% otputuju na Festival.  Popust se može koristiti od 2. do 7. svibnja 2018. isključivo za kupnju povratnih karata na udaljenostima većim od 25 km iz bilo kojeg kolodvora u Hrvatskoj i Sloveniji do kolodvora Vukovar ili Vinkovci i nazad. Prilikom kupnje prijevoznih karata potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a povratnu kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na informacijskom pultu u sklopu PRESS centra u Hotelu LAV, u Vukovaru.
 
Sve informacije o Festivalu “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” pratite na:
 
www.hrvatskonaj.com
 https://web.facebook.com/hrvatskonaj/
 http://www.instagram.com/hrvatskonaj/
 Najnovije