Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

BICIKLIJADA

Tragom sjećanja - Vukovar 2018.


OSIJEK - u duhu već tradicionalnog obilježavanja godišnjice sjećanja na žrtve Vukovara, pozvani Ste i ove godine na vožnju biciklom od Osijeka do Vukovara. Događaj je organiziran u suradnji sa Lions club-om Vukovar i Šporskom zajednicom Osječko-baranjske županije.

Obilježavanje dvadeset i sedme godišnjice sjećanja na žrtve Vukovara planirana je kroz rekreativno-humanitarnu biciklijadu od Osijeka do Vukovara. Vožnja je planirana 25. studenog 2018. sa početkom u 9:00 ispred Bike Shop "Ljubas" (Reisnerova ul. 70 Osijek), odakle se kreće prema Vukovaru. Dolazak u Vukovar je predviđen oko 11:25 gdje će Vas ispred Hotela" Lav" dočekati Lions club Vukovar. Od 11:30 do 11:50 je planiran odlazak do 400m udaljenog Križa na ušću Vuke u Dunav, gdje će predstavnici organizatora zapaliti svijeće u ime svih sudionika biciklijade. Nakon toga slijedi povratak u Hotel "Lav" u kojem  je organiziran domjenak i prigodni program, tom prilikom će biti podijeljene nagrade djeci osnovnih škola koja su sastavljali pjesme na temu „Vukovar – grad iz bajke“. Nakon domjenka kolona ide u Memorijalni centar Domovinskog rata.

Za sudjelovanje u događaju plaća se kotizacija od 20 kuna. 
U kotizaciju je uključeno:
- happyhour u bike shop Ljubas 
- okrijepa u Klisi i degustaciju Hell napitaka
- svijeće
- domjenak u Hotelu "Lav"
- podjela nagrada djeci osnovnih škola (prva nagrada je brdskl bicikl, a dio biciklističke opreme za djecu  je u  sastavu  za druge i treće nagrade)
- slatkiši koji su namjenjeni našim dugogodišnjim prijateljima, vukovarskim "Iskricama", udruzi za pomoć osobama sa intelektualnim poteškoćama

Prosječna brzina vožnje će biti oko 20km/h, tijekom vožnje je planiran tek jedan kraći odmor u trajanju od 15-tak minuta u Klisi u okviru kojeg je okrijepa. Zbog sigurnosti u prometu molim Vas da se kolona ne razvlači, obavezna je zaštitna oprema, kaciga, reflektirajuće oznake i svjetlosna signalizacija kao i pridržavanje svih prometnih pravila! 

Izvor: Udruga Za Rekreativni Biciklizam KotrljaneriNajnovije