Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HUMANITARNA AKCIJA

Osijek trči


OSIJEK - Osim što je uspješan glazbenik, Igor Delač posljednjih nekoliko godina bavi se rekreativnim trčanjem i promoviranjem zdravih životnih navika. Iz njegove ljubavi prema trčanju rodila se ideja za organiziranje humanitarne utrke koja će se održati u Osijeku 2. Prosinca, u sklopu proslave obilježavanja Dana grada. O svemu tome je nešto više ispričao Igor:

"U nedjelju 2. prosinca održat će se humanitarna utrka na pet i deset kilometara povodom proslave Dana grada, pod nazivom OSIJEK TRČI - I ti to možeš, daruj svoje kilometre. Meni je veliko zadovoljstvo i čast što je na moju inicijativu Grad Osijek pristao biti njen pokrovitelj. Sav prihod od utrke, kao i od donacija građana i gospodarstvenika, bit će darovan Zakladi Ana Rukavina koja provodi svima znane, transparentne i plemenite projekte.

Kako se godinama profesionalno bavim glazbom i javno djelujem, smatrao sam da bi bilo zgodno kada bi svoju medijsku eksponiranost iskoristio u svrhu promoviranja zdravih životnih navika, a da usput napravim nešto korisno i za opće dobro. Već sam dugi niz godina u trčanju i moja krilatica je: Kad mogu ja, može svatko! .

Stoga pozivam sve trkače, profesionalne i rekreativce, kao i one koji tek razmišljaju promijeniti životne navike i početi se baviti trčanjem te sve ljude dobre volje, da 2. prosinca u što većem broju dođu u Osijek i svojim sudjelovanjem u utrci ili samim prisustvom uveličaju taj događaj i pomognu nam da skupimo što više sredstava za Zakladu Ana Rukavina." 

Ako niste u mogućnosti prisustvovati utrci, a želite doprinijeti uspjehu ove humanitarne akcije, svoju donaciju „Zakladi Ana Rukavina“ možete uplatiti na poseban žiro račun otvoren samo za tu namjenu:

IBAN: HR0724020063103521983   poziv na broj: 021218
Primatelj: Osijek trči - Igor Delač  
Osijek, F. Kuhača 9
svrha: za Zakladu Ana RukavinaIgor Delač tipični je primjer činjenice da za realizaciju želja i snova nikada nije kasno, naravno ako je čovjek dovoljno uporan i predan, te ako pri tome vjeruje u sebe. I dok za ostatak Hrvatske njegov ovogodišnji povratak u pop glazbu te proboj na nacionalnu scenu predstavlja veliko, pozitivno iznenađenje, Osječani i Slavonci reagirali su na način: „Konačno, bilo je i vrijeme!“. Svojim prvim pop hitom „Budan“, Igor Delač prodrmao je domaću glazbenu scenu i polako, ali sigurno probijao se na nacionalnoj top listi HrTop40, sve do 1. mjesta. No, ono što je uslijedilo nadmašilo je sva očekivanja, ali i pokazalo da ga je prepoznala brojna publika. Pjesma „Ljubav“ koja je premijerno izvedena na ovogodišnjem „Aurea festu“ pop glazbe u Požegi, ostvarila je izuzetan uspjeh, te odmah u prvom tjednu emitiranja zasjela na 1. mjesto top lista HRTop40 i HRTOP20.

Izvor: SOLARIS.mediaNajnovije