Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

RADIONICA

Zimske radionice u Zoološkom vrtu


OSIJEK - Mališani nižih razreda osnovnih škola su pozvani da se pridruže od 2. do 11. siječnja 2019. najzanimljivijim radionicama u gradu.

Svakoga dana na rasporedu je druga prezentacija i radionica, u kojima će djeca naučiti kako se živi tijekom zime u ZOO vrtu, što životinje jedu, kako ih se trenira, kako im se priprema hrana, a neke životinje će i dirati. Ono najzanimljivije, i do sad neviđeno u ZOO-u, svakako će biti radionica s 3D printerom i laserskim rezanjem, koje će voditi gosti iz Zagreba.

Po prvi puta stiže prof. Kristina Škaler, dipl. ing. strojarstva, nastavnica mentorica strukovno-teorijske nastave u Strojarsko tehničkoj školi Fausta Vrančića, te vanjska suradnica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu sa svojim učenicima, koji već godinama gostuju po vrtićima i školama s 3D printerom. 3D printanje danas ima široku primjenu u medicini, veterini, građevini, oporavilištima životinja, a mališani će naučiti kako se modeliraju životinje na ovaj način. Sve što budu isprintali u tehnici TINKERCAD, nosit će kućama kao suvenir.

Sljedećega dana na rasporedu će biti radionica laserskog rezanja šperploče i izrade broševa koje djeca također nose kućama. Svi polaznici Zimske škole zadnjega dana dobit će i zaslužene diplome, obogaćeni za brojna zanimljiva znanja i iskustva.

Dakle, rezervirajte svoje mjesto u Zimskoj školi na tel. 031/285-234, a raspored Zimske škole po danima provjerite na www.zoo-osijek.hr

Izvor: Vjeran Marijašević

 Najnovije