Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

UTRKA

Neptun trail


OSIJEK - Neptun trail je prva trail (cross) utrka na području Osijeka. Koncept utrke i trasu je osmislilo i oživotvorilo društvo volontera i entuzijasta iz kluba „Žuti Šešir“. Trči se od Pampasa po valovitom terenu, tzv. single tracku uz obalu Drave do novog cestovnog mosta kod Petrijevaca i nazad što ukupno iznosi polumaratonskih 21 km. Kraća staza ide istom trasom, ali ipak zaokreće kod ušća Karašice u Dravu i dugačka je 12 km. Prošle godine su na utrci Podunavlje trail, kao prvi na našem području, uvrstili i kategoriju canicross koja je oduševila sve prisutne natjecatelje i goste. Zbog tako dobre „vibre“ i na Neptunu su širom otvorili vrata za canicrossere. Oni su to na jednak način uzvratili uvrstivši utrku kao drugu u Canicross Croatia trail ligi.

Na utrku Neptun trail do sada je u sustavu Racesmanager prijavljeno skoro 200 natjecatelje što će ovu utrku u prirodi učiniti jednom od najbrojnijih rekreativnih natjecanja u Osijeku. Neptun trail je ujedeno i prva utrka Slavonsko-baranjske trail lige (SBTL) koja se sastoji od jedanaest utrka. Liga je rekreativna i volonterska, a cilj joj je poticanje na rekreaciju, druženje, upoznavanje prirode Slavonije i Baranje natjecatelja i hodača iz Hrvatske i okolnih zemalja. Liga se realizira četvrtu godinu za redom i iz godine u godinu sve je posjećenija te sve više utrka ulazi na njenu platformu. Prošle se godine na osam utrka takmičilo više od 900 natjecatelja.

Neptun trail
Start na Pampasu-udruga „Mogu“, 09.02.2019.
21 km (trail polumaraton) - 10 
12 km - 10:15 
6.5 km canicross - 10:30 
Zakuska od 11:30 
Svi natjecatelji - finišerske medalje O organizatoru SRK Žuti šešir

Sportsko rekreativni klub "Žuti šešir" iz Osijeka je udruga koja okuplja osobe sportskog duha i ljubitelje aktivnog boravka u prirodi. Članovi su u udrugu unijeli veliki kulturni kapital i višegodišnje iskustvo organizacije i izvedbe različitih aktivnosti u prirodi. Organizirali smo i proveli stotine planinarskih, alpinističkih, sportsko-penjačkih, biciklističkih i trail tura po Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, Švicarskoj, Italiji, Škotskoj, Kirgistanu, Engleskoj, Peru, Argentini, Čileu, Maroku, Indiji, Nepalu, Rumunjskoj, Rusiji, Tanzaniji, Keniji, SAD, Iranu itd. Članovi kluba aktivno se bave i klasičnim dugoprugaškim trčanjem i organizacijom sportsko-rekreativnih događaja. Naše utrke su: Neptun trail, Banovo brdo trk&bic, Osječki cener, Kukuruzni labirint trail, Jutarnja petica, Podunavlje trail + Vili in the wild. Osim lokalnih utrka organiziramo i vodimo specijalizirane izlete, planinarske i biciklističke ture i trekinge po Hrvatskoj i svijetu te osmišljavamo i provodimo team building i motivacijske programe.

Izvor: Dario MajetićNajnovije