Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PREDSTAVA

Blatne Duše


OSIJEK - Nagrađivana predstava retkovačkoga kazališta „Mika Živković“ BLATNE DUŠE nastala prema motivima djela Ivana Kozarca u dramatizaciji i režiji Marka Sabljakovića gostuje u Đakovu i Osijeku.

Predstava će se održat u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. godine u 20:00 sati u Centru za kulturu u Đakovu i u petak, 29. ožujka 2019. godine u 20:00 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Karte po cijeni od 20,00 kn mogu se kupiti na blagajni Centra za kulturu u Đakovu svakoga radnoga dana i sat vremena prije početka predstave i na blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku svakoga radnoga dana od 8:00 do 15:00 sati i sat vremena prije početka predstave.
 
Predstava je do sada osvojila sljedeće nagrade:
- na 11. Festivalu amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu u rujnu 2018. godine stručno Prosudbeno povjerenstvo glumce u predstavi Blatne duše Zdravka Šinjorija i Slavicu Vargu proglasilo je najboljim glumcima Festivala dok je Marko Sabljaković bio nominiran za najbolju režiju te sama predstava zaslužila je mjesto u nominaciji za najbolju predstavu Festivala;
- na 11. Repassage festu u Ubu (Srbija), regionalnom natjecanju najuspješnijih predstava iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore, u studenome 2018. godine stručno Prosudbeno povjerenstvo dodijelilo je nagradu Marku Sabljakoviću za najbolju režiju Festivala i nagradu Zdravku Šinjoriju za najbolju mušku ulogu Festivala. Povjerenstvo publike glumicu je Slavicu Vargu proglasilo najuspješnijim glumačkim ostvarenjem večeri.

Izvor: Marko Sabljaković, mag. educ. croat., predsjednik Kazališta
 Najnovije