Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

IZLOŽBA

Noć knjige u Muzeju Slavonije


OSIJEK - Knjižnica Muzeja Slavonije u svojim spomeničkim fondovima brižno čuva i dijelove ili pak cjelovite obiteljske knjižnice. Dio vrijede knjižnice obitelji Truhelka pristizao je u Muzej proteklih desetljeća, najvećim dijelom darom nasljednika. Ova zbirka dio je, zasigurno, bogate i stručno obrađene knjižnice koju prepoznajemo po zanimljivom ex librisu.

U prigodi Noći knjige po prvi će put predstaviti obiteljsku knjižnicu Truhelka, ali i podsjetiti na književni i pedagoški rad naše velike književnice Jagode Truhelke, čiju 155. obljetnicu rođenja obilježavamo ove godine. Upravo Jagodina obiteljska priča utkana je u njezinu poznatu trilogiju, u kojoj je i sama jedna od junakinja.

O obiteljskoj knjižnici Truhelka govorit će dr. sc. Marina Vinaj, knjižničarska savjetnica, i Ivana Knežević Križić, viša knjižničarka. Prigodnu izložbu predstavit će Lana Bartolović, magistra knjižničarstva.

Predavanje i izložba održat će se u prostorima Muzeja Slavonije na Trgu sv. Trojstva br. 6 u utorak, 23. travnja od 18:00 do 20:00.

Izvor: Jesenka RiclNajnovije