Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

RADIONICA

Dan smijeha CRVENIH NOSOVA


OSIJEK - Dan smijeha posvećen je u potpunosti korisnicima projekta „CIRKUS VARIJETE – poboljšanje kvalitete života i razvoj umjetničkih vještina korisnika domova za starije kroz sudjelovanje u cirkuskoj izvedbenoj umjetnosti“ te će upravo glavne zvijezde ovog subotnjeg događanja biti korisnici Doma umirovljenika Osijek – Drinska, koji tijekom cijelog ovog tjedna sudjeluju u CIRKUS VARIJETE programu.

Riječ je o programu za starije osobe, korisnike domova za umirovljenike, koji kroz petodnevnu radionicu i uz vodstvo klaunovadoktora, uključuje korisnike i uči ih cirkuskim i umjetničkim vještinama te budi uspavane talente. Posljednjeg, petog dana provedbe CIRKUS VARIJETE radionica, korisnici na završnoj svečanoj priredbi izvode uvježbane umjetničke točke.

Vrijednost ovog projekta prepoznao je Europski socijalni fond te je u okviru natječaja „Umjetnost i kultura 54+“ dodijelio bespovratna sredstva u iznosu od 308.713,96kn koja su u potpunosti uložena u provedbu projekta službenog naziva „CIRKUS VARIJETE – poboljšanje kvalitete života i razvoj umjetničkih vještina korisnika domova za starije kroz sudjelovanje u cirkuskoj izvedbenoj umjetnosti”. Ciljna skupina, starije i nemoćne osobe u domu, dobivaju priliku za međusobno poboljšano upoznavanje, razgovor i jačanje vlastitih sposobnosti te aktivno sudjelovanje u kreativnom programu uz pomoć educiranih klaunovadoktora, doprinoseći poboljšanju vlastitih socijalnih, emocionalnih i kreativnih vještina.

„Proslavom Dana smijeha u Osijeku te stavljanjem naglaska na korisnike domova koji sudjeluju u CIRKUS VARIJETE programu, želimo poslati poruku javnosti koliko je umjetnička aktivnost važna za poboljšanje kvalitete života starijih osoba.“ izjavio je Zoran Vukić, osnivač i voditelj projekta „CIRKUS VARIJETE“.

Izvor: Vidica Knezić Najnovije