Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

VOLONTIRANJE

Hrvatska volontira 2019.


OSIJEK - Hrvatski centar za razvoj volonterstva u suradnji s partnerskim organizacijama devetu godinu zaredom organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“, koja će se ove godine održati od 22. do 25. svibnja.

Manifestacijom „Hrvatska volontira“ ukazuju na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem se gradi bolja i snažnija zajednica. Ljudi se povezuju, pronalaze sebi slične, upoznaju druge i drugačije da bi različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udruže i surađuju – pletu živu društvenu mrežu kojom oblikuju budućnost i omogućuju autentičnu povezanost među ljudima. sloganom ovogodišnje manifestacije „Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“ naglašava se da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge ljude, a ako volontiramo zajedno s kolegama kroz program tvrtke, tada nam može biti još ljepše i veselije.

Na sljedećim linkovima možete pogledati izvještaj s manifestacije od prošle godine:
IZVJEŠTAJ
te dokumentarni film o manifestaciji:
FILM
a dodatne informacije možete pronaći na web-stranicama Hrvatskog centra za razvoj volonterstva i Hrvatska volontira:
Hrvatski centar za razvoj volonterstva – hcrv.hr
Hrvatska volontira

Hrvatska volontira 2018. okupila je 181 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova i općina proveli 288 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 4.218 volontera poklonilo je 22.226,5 volonterskih sati svojim zajednicama.
HCRV: www.hcrv.hr, info@hcrv.hr / 091 468 29 42 / 031 626 635

Izvor: Volonterski centar OsijekNajnovije