Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ARS DANUBIA

Umjetnički susreti Ars Danubia i ove godine u Erdutu


OSIJEK - Pod visokim pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, ove se godine u Erdutu održavaju jubilarni 15. umjetnički susreti "Ars Danubia 2014.". U organizaciji Udruge ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut umjetnička kolonija održati će se 26. i 27. rujna u izletištu „Stojčić“ u Erdutu, a organizatori su javnosti predstavili detaljni program koji je osmišljen u suradnji s osječkom Umjetničkom akademijom. Ovogodišnja predsjednica Umjetničkog savjeta je dekanica umjetničke akademije prof. dr. Helena Sablić Tomić.

Koloniju će u petak otvoriti zamjenik župana Dragan Vulin, a potom slijede izložbe lutaka studenata umjetničke akademije u Osijeku te doniranih lutaka Rije Trdin pod nazivom "Šokci". U nastavku programa biti će izvedena lutkarska predstava "Potraga za dijamantnom suzom", završni rad preddiplomskog studija glume i lutkarstva, a potom i projekcija filma "Brane Crlenjak: umjesto fotografija, kotlić".

U subotu tijekom dana, pod umjetničkim vodstvom doc. art. Marka Živkovića nastaviti će se slikarski program, a u 18 sati predstaviti izložba "Mozak u umjetnosti" studenata likovnog odsjeka Umjetničke akademije. U vinogradu "Izletišta Stojčić" zatim slijedi večernja projekcija animiranog filma "Ptica", autorice Martine Liović . Sudionike i goste zabavljati će TS "Šokci" i rock sastav "Zvučni zid".

- Izuzetno smo ponosni što ove godine organiziramo jubilarne 15. umjetničke susrete "Ars Danubia", a posebno nam je drago što se započeta suradnja s Umjetničkom akademijom ove godine dodatno proširila",  kaže Predsjednik Udruge ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut, Predrag Stojčić. Projekt "Ars Danubia" započet je nakon mirne reintegracije sa željom da se oživi kulturni i umjetnički život hrvatskog Podunavlja, a tijekom godina u umjetničkim susretima sudjelovalo je više od stotinu akademskih slikara, kipara, glumaca i fotografa iz desetak europskih zemalja. Radovi nastali na susretima izloženi su diljem Hrvatske. Udruga je svojim radom pomagala i razne humanitarne projekte, od poput uređenja interijera vukovarske bolnice i obnove erdutske crkve Svih Svetih. Kao i prethodnih godina, "Ars Danubia" je dobila podršku i Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

PROGRAM:

26. rujna, petak

10 -11 sati ; okupljanje studenata umjetni čke akademije u Osijeku
- U programu sudjeluju: Dorian Trepić, Mia Stark i Ivan Bogović pod umjetničkim vodstvom Doc. Art. Marka Živkovića

19 sati ; Svečano otvaranje – Zamjenik župana Dragan Vulin

19.30 sati; - Izložba lutaka studenata umjetničke akademije u Osijeku
- Izložba doniranih lutaka Rije Trdin pod nazivom „Šokci“ - Lutkarska predstava „Potraga za dijamantnom suzom“, završni rad preddimplomskog studija glume i lutkarstva; Igraju: Ivan pokupić, Vanja Jovanović, Goran Vučko i Marijana Matoković

20 sati ; Nastup TS „Šokci“ iz Osijeka 21 sat; Film u vinogradu - Projekcija dokumentarnog filma „Brane Crlenjak: umjesto fotografija, kotlić“

___________________________________________________________________________


27. rujna, subota

10-11 sati; nastavak slikarskog dijela programa

18 sati; izložba projekta „Mozak u umjetnosti“ studenata likovnog odsjeka umjetničke akademije u Osijeku

19 sati; Film u vinogradu
- Projekcija animiranog filma „Ptica“ studentice Martine Liović

20 sati: Nastup Rock sastava „Zvučni zid“


 Najnovije