Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KNJIZ

Knjiz - veselo natjecanje u znanju iz književnosti


OSIJEK - U organizaciji portala za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH u Hrvatskoj se u sezoni 2014./2015. održava književni kviz zgodnog naziva "Knjiz". Knjiz je pokrenut s idejom obogaćivanja kulturnog života u Hrvatskoj a održavat će jednom mjesečno u pet hrvatskih gradova - Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu.

Želja nam je kroz natjecanje u znanju iz književnosti približiti knjiške teme širokoj publici te uz dozu intelektualne razbibrige i vedrog nadmetanja, omogućiti književnosti (pa i onoj 'najtežoj') da prodre do što više ljudi, neizravno, bez previše mudrovanja i u ugodno provedenom vremenu. Kroz pitanja različitih razina zahtjevnosti tu će svatko saznati ponešto zanimljivo o životima pisaca i njihovim djelima (s naglaskom na domaću književnost, domaća izdanja i autore) i uz to se natjecati u veselom okruženju i pri tom osvojiti vrijedne nagrade.

Za svaku rundu Knjiza osigurane su nagrade - naravno knjige, a pokrovitelji su hrvatski nakladnici. Pokrovitelj rujanskog izdanja Knjiza je izdavačka kuća V.B.Z., koja je pobjedničkim ekipama Knjiza osigurala vrijedne nagrade - knjige domaćih autora (Zorana Ferića, Igora Mandića, Vedrane Rudan, Ivane Simić Bodrožić, Predraga Matvejevića, Branislava Glumca, Bekima Serjanovića, Ankice Tomić i dr.)

Prvo kolo Knjiza koje je na rasporedu u mjesecu rujnu održava se u sljedećim terminima i na ovim lokacijama:
- 26. 9. u Zagrebu, Potepuh bar (Opatovina 5), s početkom u 20 sati
- 26. 9. u Rijeci, Klub mladih Rijeka (Erazma Barčića 9/a), s početkom u 20 sati
- 29. 9. u Šibeniku, Klub Azimut (Obala Palih Omladinaca 2), s početkom u 20 sati
- 29. 9. u Osijeku, Barcelona Pub (Vukovarska 4a), s početkom u 20 sati
- 30. 9. u Splitu, kavana Le Monde (Plinarska 6), s početkom u 20 sati

Knjiz će se jednom mjesečno odvijati u Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu po uzoru na poznati format pub kviza. Za Knjiz se prijavljuju natjecateljske ekipe (od 2 do 5 članova) a prijavljuju se pod zajedničkim imenom ekipe. Svi zainteresirani za sudjelovanje u Knjizu prijavu sudjelovanja mogu poslati na: info (at) mvinfo.hr, ili jednostavno, sa svojom natjecateljskom ekipom u naznačeno vrijeme posjetiti lokaciju održavanja Knjiza u njihovom gradu. Najvjernije ekipe bit će posebno nagrađene!



Najnovije