zatvori oglas

KONCERT DIVE

Pjevačka diva Radojka Šverko 1. prosinca u Osijeku


OSIJEK - Svjetski poznata hrvatska diva posjetit će Osijek i održati donatorski koncert 1. prosinca 2014.  u kinu Urania. Koncert pjevačke dive Radojke Šverko i njenog klavirskog korepetitora Osječanina Vladimira Babina prvoklasan je kulturni i društveni događaj u našem gradu.
 
Karijera pjevačice iznimnog glasa i osobne sugestije traje od 1967. godine te se uz tiše i glasnije faze ugradila u kulturni identitet Hrvatske i širih prostora. Javnosti postaje poznata svojim nastupom na Splitskom festivalu 1970. na kojem je pjevala pjesmu Kud plovi ovaj brod. Godine 1969. na festivalu u Puerto de la Cruzu na Kanarskim otocima dodjeljena joj je nagrada za najbolju interpretaciju (The Most Outstanding Performance). Započinje internacionalnu karijeru potpisujući ugovor s diskografskom kućom Belter iz Barcelone.

Surađuje, između ostalih, i sa skladateljem Alfijem Kabiljom, u suradnji s kojim nastupa i osvaja nagrade u Tokiju, Los Angelesu, Madridu, Seoulu, Ateni, Puerto Ricu, Caracasu, Curacau, Bratislavi, Firenzi, Palma de Mallorci, Rio de Janeiru, itd. Na tim je festivalima, između ostalih, pobijedila i Davida Bowiea i Natalie Cole, te mnoge druge svjetski poznate izvođače.  Potvrda za njen rad i izniman doprinos hrvatskoj galzbenoj sceni je ovogodišnja nagrada "Porin" za životno djelo.
 
Repertoar kojim vlada je izuzetno širok od prepoznatljivih pjesama kojima se etablirala do jazza, rock opera, svjetskih evergreena kao i sakralne glazbe. Koncert će se održati u dvorani kina Urania 1. prosinca 2014. godine s početkom u 20 sati. Koncert organizira udruga Inner Wheel Klub iz Osijeka uz podršku Grada Osijeka. Radi se o donatorskom koncertu koji ima za cilj prikupiti sredstva za podržavanje akcija udruge među kojima je i stipendiranje nadarenog studenta pjevanja. Cijena ulaznice je 50 kn i u pretprodaji se može kupiti u knjižari "Nova", a dva dana prije koncerta na blagajni kina Urania.

Obavijesti o koncertu možete pratiti na Facebook eventu koncerta: Radojka Šverko u Osijeku!

 Najnovije