zatvori oglas

MUZEJ SLAVONIJE

Otvorenje izložbe Osijek i šira okolica u osmanskom periodu


OSIJEK - Prosljeđujemo vam poziv Muzeja Slavonije na otvorenje izložbe "Osijek i šira okolica u osmanskom periodu“. Više o samoj izložbi možete doznati u tekstu koji slijedi.
 
Sa zadovoljstvom vas pozivamo na otvorenje izložbe "Osijek i šira okolica u osmanskom periodu“ u petak, 05. prosinca 2014. godine s početkom u 19 sati u Muzeju Slavonije, Trg Svetog Trojstva 6, u Osijeku

Povijest Osijeka i okolice u osmanskom periodu razmjerno je dobro objašnjenja kroz arhivske dokumente i stručnu literaturu. Međutim, arheološka građa tek se sporadično pokazuje široj javnosti. Cilj ove izložbe je prikazati ova područja kroz ratna zbivanja, ali kroz svakodnevni život stanovnika i njihovo naslijeđe.  Izložba je postavljena uz financiranje Ministarstva kulture.

Autor izložbe dr.sc. Mladen Radić prikazat će život Osijeka i okolice s preko 300 predmeta, od kojih je većina iz zbirki Muzeja Slavonije i muzeja istočne Hrvatske kao i Hrvatskog povijesnog muzeja, Arheološkog muzeja u Zagrebu te HAZU-a. Također, dobrom međunarodnom suradnjom Muzeja Slavonije, bit će predstavljeni i predmeti iz Republike Srbije, Republike Autrije i Savezne Republike Njemačke.

Izložbu će otvoriti veleposlanik Republike Turske, Njegova Ekselencija Ahmet Tuta.

Izložba će biti otvorena od 05. prosinca 2014. do 30. rujna 2015. godine.

Veselimo se Vašem dolasku.Najnovije