Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA

Davor Sanvincenti: „PRIJE PRVOG SVJETLA


OSIJEK - Gradske galerije Osijek pozivaju Vas na otvorenje multimedijalne izložbe: Davor Sanvincenti: „PRIJE PRVOG SVJETLA", u subotu, 06. prosinca 2014., u 19 sati u galeriji Waldinger (Fakultetska 7, Tvrđa, Osijek).

Izložba ostaje otvorena do 18. prosinca 2014., a radno vrijeme galerije Waldinger je

  utorak - petak 17 - 20h
  subota 10 - 13h i 17 - 20h
  nedjelja 17 - 20h

Ulaz na izložbu je slobodan.

Davor Sanvincenti je multimedijalni umjetnik, rođen u Kopru 1979. godine. Školovao se na Filozofskom fakultetu u Rijeci, odsjek za psihologiju; Europskom institutu za dizajn u Milanu, smjer interakcije na odsjeku vizualnih medija; Umjetničkoj akademiji Brera u Milanu, na odsjeku za multimediju i u Elektro-akustičnom informatičkom centru "Argon" u Milanu gdje je učio o oblikovanju zvuka i medijalnom programiranju umjetničkih akcija.

Od početka svog rada fasciniran je stanjima i oblicima ljudskih osjeta i percepcija te se intenzivno bavi područjem fenomenologije audiovizualnog i antropologije vizualne kulture. Njegovi su radovi prikazani na brojnim samostalnim i grupnim međunarodnim izložbama i festivalima, na lokacijama poput Centre Georges Pompidou, Paris; ZKM, Karlsruhe; UniversalMuseum Joanneum, Graz; Lincoln Center, New York; Museo de Arte Contemporanea, Oaxaca; Camera Austria, Graz; La Triennale, Milano; FRAC Pays de la Loire, Carquefou; Haus der Kulturen der Welt, Berlin. Izlaže od 2001. godine i za svoj je rad višestruko nagrađivan, između ostalih dobitnik je nagrade Radoslav Putar za najboljeg umjetnika do 35 godina (2010) i T-HT-ove nagrade pri Muzeju Suvremene Umjetnosti u Zagrebu (2008).

U galeriji Waldinger izložiti će seriju fotografija Before the first Light i novu seriju tek nastalih radova.Najnovije