Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

8. GLAZ-B-OS

Tradicionalne Božićne glazbene svečanosti osječke Umjetničke akademije u Osijeku


OSIJEK - U središtu 8. Božićnih glazbenih svečanosti Umjetničke akademije u Osijeku su koncerti, radionice, projekti, slušaonice, projekcije. Osim u Osijeku koncerti će se odvijati u Valpovu i Pečuhu.

Ove godine GLAZ-B-OS se održava od 8. prosinca, s početkom u 20 sati, i traje do 11. prosinca Organizatori najavljuju zanimljiv program, kojim ujedno obilježavaju Međunarodni dan zbornog pjevanja. Osječkim programom (na UAOS-u, u dvorani 18) ravna doc. Antoaneta Radočaj-Jerković, a sudjeluju Akademski zbor i Vokalni ansambl Brevis. Program se nastavlja u utorak slušaonicom u 11 sati (Božić u glazbi - izbor božićnih zbornih skladbi), u podne je projekcija komičnog oratorija “Not The Messiah”, a u 19 sati koncert solista Umjetničke akademije, uz glazbenu pratnju Ante Blaževića te voditelja Berislava Jerkovića.

Foto: Josip Šeri

Programom “Hrvatskim božićnim tradicijama” u 8 sati u OŠ Višnjevac, započinje GLAZ-B-OS-ova srijeda. U programu sudjeluju studenti glazbene pedagogije, učenici škole domaćina te učenici Umjetničke škole Beli Manastir. Zatim slijedi Plesna radionica “Winter Salsa” na UAOS-u, koju vodi Vuk Ognjenović, a započinje u 12 sati. U 17 sati počinje Tamburaški intermezzo Komornog tamburaškog orkestra i solista, a program u 18 sati održava se usporedno u Valpovu (kapelica dvorca Norman Prandau - solistički koncert Borisa Šilija, uz pratnju Ante Blaževića na klaviru) te u Osijeku (UAOS - In The Christmas Jazz Mood).

GLAZ-B-OS zaršava u četvrtak, 11. prosinca, Natjecanjem u pjevanju božićnih pjesama (u 19 sati na UAOS-u), nakon kojeg organizator poziva na after party u CAMPUS cafeu.Najnovije