zatvori oglas

GLAZBENE POSLASTICE

Norma i Nabucco na pozornici HNK u Osijeku


OSIJEK - Kako siječanj kao mjesec tijekom kojeg se oporavljamo od prevelike radosti i darežljivosti ne bi bio osuđen na tupost i tišinu, HNK u Osijeku svoju pozornicu ponovno prepušta velikanima talijanske i svjetske opere: Vedriju i Beliniju, njihovim veličanstveno ispričanim pričama o nemogućim ljubavima, srazovima civilizacija, istini i pravdi koje u konačnici ipak pronađu put ka svjetlu.

U subotu, 24. siječnja 2015., u Belinijevoj „Normi“ (premijerno izvedena 24. svibnja 2013.) će tako naslovnu ulogu odigrati sjajna i besprijekorna, osječkoj publici već znana Dragana Radaković. Adalgizu će utjeloviti Gordana Kalmar, a Pollionea, rimskog prokonzula u Galiji, Damir Fatović.

Već u utorak, 27. siječnja, na rasporedu je monumentalni Vedijev „Nabucco“ (premijerno izveden 5. studenoga 2011.). Abigaille će utjeloviti Dragana Radaković, babilonskoga kralja Nabucca Dalibor Hanzalek, a Berislav Puškarić Zaccariu, velikog židovskog svećenika.

Riječ je doista o glazbeno-scenskim delicijama u izvedbi interpreta koji su već mnogo puta svojim umijećem zadivili ne samo osječku publiku, nego su raskoš vlastitoga talenta, poput Dragane Radaković, iskazali i pokazali na pozornicama diljem Italije, Austrije, Njemačke, Belgije, Srbije, Rumunjske, pa i šire.Najnovije