zatvori oglas

DJEČJE KAZALIŠTE

Ruksak pun kulture na putu prema Vinkovcima


OSIJEK - Dječje kazalište Branka Mihaljevića u petak, 30. siječnja 2015. posjetit će OŠ Bartola Kašića u Vinkocima i za niže razrede ove škole izvesti predstavu Tobija.


RUKSAK (PUN) KULTURE U OŠ BARTOLA KAŠIĆA U VINKOVCIMA

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u petak, 30. siječnja 2015. posjetit će OŠ Bartola Kašića u Vinkocima i za niže razrede ove škole izvesti predstavu Tobija i održati lutkarsku radionicu. Ovaj je posjet organiziran u sklopu projekta Ministarstva kulture "Ruksak (pun) kulture", a prema prijavljenom programu iz prošle godine.

Zajednički projekt "Kultura na kotačima" prijavile su četiri osječke institucije kulture: uz naše Kazalište, Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku, Muzej likovnih umjetnosti i Kinematografi Osijek. Projekt "Kultura na kotačima" koji uključuje predstavu, film, književni susret, likovne i lutkarske radionice izveden je u cijelosti u Osnovnoj školi Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu prošle godine, potom u početkom siječnja ove godine dio programa izveden je u Područnoj školi u Brodskom Stupniku.

U petak 30. siječnja za mališane od 1. do 4. razreda odigrat ćemo predstavu Tobija u kojoj igraju Zvjezdana Bučanin i Tihomir Grljušić, te održati lutkarsku radionicu pod vodstvom naših glumica Lidije Helajz i Arete Ćurković. Predstava Tobija započinje u 10 sati, a nakon toga djeca će se kroz lutkarsku radionicu upoznati s vrstama lutaka i osnovama animacije kroz igre improvizacije u kojima će sudjelovati i nastavnici.

Radujemo se novom druženju u projektu Ruksak (pun) kulture koji i u manjim sredinama omogućava dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima i općenito. senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture.

Voditeljica propagande
Tatjana Grganović

 Najnovije