zatvori oglas

DJEČJE KAZALIŠTE

Dječje kazalište obilježava Small size days


OSIJEK - Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku od prošle je godine član međunarodne asocijacije Small size - European Network for the diffusion of the performing arts for Early Years.

Asocijacija zagovara tezu da djeca od najmlađe dobi imaju pravo uživati u umjetnosti i biti dijelom umjetničkih procesa koji njeguju njihovu emocionalnu inteligenciju i pomažu im da razvijaju harmonične osjećaje i kompetencije. Začetnik ideje je redatelj Roberto Frabetti iz kazališta La Barraca u Italiji. Cilj je asocijacije širiti i razmjenjivati ideje o umjetnosti za najmlađe, a kako i naše Kazalište njeguje ovu vrstu umjetnosti priključili smo se asocijaciji prateći svjetske trendove.
 
Od 29. do 31. siječnja 2015. na međunarodnoj se razini organiziraju Small size days u koje se prema svojim afinitetima uključuju kazališta članice asocijacije Small size. Tako se i naše Kazalište odlučilo u petak, 30. siječnja na simboličan način priključiti obilježavanju svojom predstavom CIK CAK namijenjenoj uzrastu od 1,5 do 3 godine te organizirati radionicu-igraonicu u suradnji s tvrtkom Ponge toys.
 
Tako će naše Kazalište s predstavom CIK CAK gostovati u Dječjem vrtiću Mali princ u Višnjevcu, a nakon predstave Ponge toys organizira radionicu-igraonicu Hrvatska drvena slovarica u koju su također uključeni naši glumci.

U predstavi Cik Cak igraju Snježana Ivković i Đorđe Dukić dok će u radionici sudjelovati Inga Šarić, Lidija Kraljić Zavišić i Edi Ćelić. Početak je u 10 sati.

Voditeljica propagande
Tatjana GrganovićNajnovije