zatvori oglas

RITINA ŠKOLA

Nataša Janjić u ulozi Rite predstavlja se osječkoj publici


OSIJEK - Nakon 3 rasprodane predstave Stilskih vježbi, u kinu Urania u četvrtak, 26. veljače 2015. u 19.30 h izvest će se predstava Ritina škola - jedna od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu.

O Riti

 "Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti."

Ritina škola Willyja Russella je za Hrvatsku adaptirana u produkciji Planet Arta. Priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – "želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!!" Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos. U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekim lekcijama i pitanjima iz Ritine škole sigurno ćete razmišljati i nakon predstave.

Ritu glumi Nataša Janjić Lokas, a Pravdana Marko Torjanac, koji je zaslužan i za prijevod, prilagodbu, scenografiju i režiju.

Predstava "Ritina škola" osvojila je nagrade za najbolju predstavu na festivalima Pod Murvom u Skradinu i Murtalije na Murteru. Na oba festivala Nataša Janjić za ulogu Rite dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu, kao i nominaciju za najbolju žensku ulogu za Nagradu hrvatskog glumišta.

Ulaznice po cijeni od 60 kn mogu  se kupiti na blagajni kina Urania u radno vrijeme kina. Rezervacije se primaju od 9-16 h na broj telefona Uprave Kinematografa: 031 205 501 i e-mail: info@kinematografi-osijek.hr, a od 16.30 – 23 h na broj telefona kina Urania: 031 205 507 ili na e-mail ulaznice@kinematografi-osijek.hr.

Slobodnih mjesta je ostalo još malo, a zbog čega postoji mogućnost ponavljanja izvedbe.

Link na video: http://www.youtube.com/watch?v=c9H567ux2G8

Izvor: Kinematografi Osijek
 Najnovije