zatvori oglas

DJEČJE KAZALIŠTE

DKO s predstavom Crveno burence putuje u Bjelovar


OSIJEK - S radošću najavljujemo kako će Dramski studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića s predstavom Crveno burence nastupiti na 17. Susretima profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej u Bjelovaru.

Riječ je o predstavi koja je bila dijelom Godišnje produkcije Dramskog studija 2014. godine, a tekst za predstavu Crveno burence osmislili su polaznici uz stručno vodstvo na zadane improvizacije voditeljice Lidije Helajz koja potpisuje i režiju predstave. Asistentica redateljice je Areta Ćurković, a ove dvije voditeljice potpisuju i izbor scenografije, kostima i glazbe.

U predstavi igraju Lucija Murković, Filip Čizmadija, Ivan Đapić, Petra Pavlović, Ela Šeri, Marko Špoljarić, Lorena Ilić, Leon Čizmadija, Ivan Ravlić, David Uranjek, David Đorđijevski, Domagoj Pintarić, Matea Nikolić, Jan Dukić, Jakov Vismeg, Jona Zupković, Helena Vlaškovac, Karla Leinweber i Lota Ljubičić.

Naši "dramci" na Susretu nastupaju u ponedjeljak, 16. ožujka 2015. s početkom u 12,30 sati u Domu kulture u Bjelovaru, a snage će odmjeriti s još 10 studija iz cijele Hrvatske. Stručni ocjenjivački sud: Maja Sviben dramaturginja, Zrinka Kušević glumica, Aleksandar Benčić dramski pedagog dodijelit će nagradu “Zvjezdana Ladika” za najbolji dramsko- pedagoški rad dramskim pedagozima/redateljima te odabrati najbolju predstavu.

Tekst: Tatjana Grganović 


Prilozi:Najnovije