zatvori oglas

DJEČJE KAZALIŠTE

Glumci i lutkari radno obilježavaju svoje dane
OSIJEK - Dječje kazalište Branka Mihaljevića i ove će godine brojnim aktivnostima obilježiti Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade (20. ožujka) i Svjetski dan lutkarstva (21. ožujka).

ČETVRTAK 19. OŽUJKA 2015.
Obilježavanje započinjemo u četvrtak 19. ožujka kada će se u suradnji s Udrugom Dokkica u našem Kazalištu održati Festival učeničkih igrokaza "Pozor! Plivamo na sceni 4! Na Festivalu će sudjelovati 73 učenika iz 7 osnovnih škola grada i županije, a publika će moći vidjeti 8 petominutnih igrokaza. Početak je u 18 sati.

PETAK 20.OŽUJKA 2015.  - MEĐUNARODNI DAN KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE
Na sam Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade Dramski studio Dječjeg kazališta nastupit će u Hrvatskom domu Vukovar na Susretu Dramskih studija s predstavom Crveno burence koja je dio njihove Godišnje produkcije 2014., a pod vodstvom Lidije Helajz i Arete Ćurković. S ponosom naglašavamo kako će na Susretima nastupiti još dva studija  koje vode ove dvije uspješne glumice našeg Kazališta – Dramski studio OŠ Franje Tuđmana iz Belog Manastira, te Dramski studio Hrvatskog doma Vukovar. Susreti se održavaju od 10 do 12,30 sati.
U Hrvatskom domu Vukovar u petak u 17 sati svečano ćemo izvesti našu nagrađivanu predstavu Deveta ovčica Silvije Šesto u režiji Ljudmile Fedorove, a nakon izvedbe bit će dodijeljene nagrade 17. susreta profesionalnih kazališta HC Assitej održanog u Čakovcu. Na tom je susretu Deveta ovčica osvojila četiri nagrade u nekoliko kategorija: nagradu za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolju scensku glazbu i nagradu za najbolje kolektivno ostvarenje.

SUBOTA 21. OŽUJKA 2015. SVJETSKI DAN LUTKARSTVA
Svjetski dan lutkarstva obilježit ćemo u suradnji s TC Portanovom s kojom imamo dugogodišnju uspješnu suradnju i koja baš ovoga vikenda slavi rođendan! Naime, ove subote u 10 sati mališani će moći sudjelovati u lutkarskoj radionici pod vodstvom Snježane Ivković, Lidije Kraljić Zavišić i Edija Ćelića, a naučit će izrađivati jednostavne lutke. Nakon radionice, s početkom u 11 sati moći će pogledati predstavu Anica i Danica Marije Đuričkove u režiji Petronele Dušove, a naša glumica Aleksandra Colnarić pročitat će im i hrvatsku poruku za Svjetski dan lutkarstva. Točno u podne predstavnici našeg Kazališta sudjelovat će u Svečanom mimohodu lutkara na središnjoj hrvatskoj proslavi Svjetskog dana lutkarstva čiji je domaćin ove godine Grad Vinkovci.

NEDJELJA 22. OŽUJKA 2015.
Također u slavljeničkoj Portanovi izvodimo našu izvrsnu predstavu Ah, ta današnja djeca Zvonimira Baloga u režiji Dubravke Crnojević Carić s početkom u 11 sati, a nakon toga predstavnici našeg Kazališta sudjelovat će Svečanom otvorenju jubilarnog 20. Vukovarskog lutkarskog proljeća s početkom u 12 sati u Hrvatskom domu Vukovar.

Izvor: Dječje kazalište Branka Mihaljevića
 
 

 Najnovije