zatvori oglas

S.O.S.

Studenti glume i lutkarstva pokreću novi kazališni projekt


OSIJEK - Prava provjera glumcu radi li dobro svoj "posao" događa se na kazališnim daskama, u direktnom kontaktu s publikom. Stoga ne iznenađuje potreba studenata glume da tu provjeru osjete što prije. Rezultat tog nastojanja je Projekt S.O.S.

Scena osječkih studenata (S.O.S.) projekt je kojim će ovi mladi ljudi pokušati zadovoljiti njihovu potrebu stjecanja scenskog iskustva. Kazališni repertoar biti će odabran među najuspješnijim ispitima koji su, prema mišljenju struke, dosegli razinu kvalitetnih predstava, a svojim sadržajem ujedno zanimljive publici. Predstave koje su glumačke, lutkarske, fizički teatar i kombinacije svog troje, gledatelji će moći pogledati svake subote u 19 sati u prostorijama Akademije.

Scena Osječkih Studenata je posebna po tome što se ulaz na predstave ne naplaćuje, što naravno posjetitelje ne spriječava, nakon pogledane predstave, novčanom nagradom pomoći cjelokupni Projekt.
 
Prva predstava biti će izvedena u subotu, 21.ožujka 2015. godine, na Akademiji u prostoriji broj 1 u 19 sati. Čast prve predstave S.O.S.-a pripala je Krležinoj Salomi u izvedbi Selme Mehić, Ivana Ćaćića pod mentorstvom Maje Đurinović. To je diplomski rad studentice Selme Mehić koja u svojoj monokoreodrami, inspiriranoj različitim inačicama Salome Miroslava Krleže isprepliće arhetipsko, ekspresionističko, salonsko i suvremeno djelovanje.
 
Ulaz na sve predstave je besplatan.

Sve potrebne informacije o Projektu S.O.S. te kompletan program možete naći na facebook stranici.

Izvor: S.O.S. (Scena Osječkih Studenata)
 
 Najnovije