zatvori oglas

GISKO

Tko su Najčitatelji Odjela za rad s djecom i mladima?


OSIJEK - Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek obilježava Andersenov rođendan i Međunarodni dan dječje knjige proglašavanjem "Najčitatelja Odjela za rad s djecom i mladima" i susretom s književnikom za djecu.

Svečanost proglašenja najčitatelja Odjela za rad s djecom i mladima GISKO održat će se u utorak, 7. travnja 2015. godine u 12.00 sati  u prostoru Kluba za mlade GISKO. Nakon proglašenja najčitatelja održat će se susret s književnikom, glumcem, gospodinom Ivicom Lučićem, s početkom u 13.00 sati u prostoru Igraonice i igroteke Odjela za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.
 
Najčitatelj GISKO na Odjelu za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice provodi se kontinuirano 14 godina, s ciljem promicanja čitanja među djecom i mladima te razvijanja ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Jedan od ciljeva ove akcije razvijanje je navike korištenja knjižnice i njenih sadržaja tijekom cijeloga života, potičući pri tome kod djece naviku i užitak u čitanju, kao i osiguravanje osnovnih uvjeta za cjeloživotno učenje. Kriteriji su za izbor najčitatelja dugogodišnje članstvo, redovitost vraćanja knjiga, učestalost korištenja usluga knjižnice.
 
Proglašavaju se mladi najčitatelji u tri kategorije :
1.    čitateljska nada
2.    mlađi najčitatelj
3.    stariji najčitatelj

Tekst: Ravnateljica GISKO
Dubravka Pađen-Farkaš, viša knjižn.
 Najnovije