zatvori oglas

S.O.S.

Studenti nastavljaju novi kazališni projekt


OSIJEK - Ove subote, 11. travnja .2015., Scena Osječkih Studenata donosi Vam Krležinu Ledu. Više o samom projektu pročitajte u nastavku.

Već je stara vijest o ideji pokretanja nove kazališne scene u Osijeku. Upravo taj projekt, Projekt S.O.S. (Scena Osječkih Studenata) nastavljamo i ovoga tjedna. Naime, Umjetnička akademija u Osijeku i studij Kulturalnog menadžmenta s Odjela za kulturologiju u Osijeku surađuju u organizaciji ovoga, zasad, „mini“ teatra. Naziv S.O.S. aludira na nužnost i potrebu studenata da se izbore za svoj prostor i stjecanje scenskog (i organizacijskog) iskustva. Repertorar S.O.S.-a čine najuspješniji ispiti (predstave) studenata glume i lutkarstva, koji su dosegli razinu kvalitete zanimljivu publici, a oni će ih za Vas izvesti javno. Predstave koje ćete pogledati su glumačke, lutkarske te fizički teatar, ili kombinacija ovih elemenata.

Sve potrebne informacije o Projektu S.O.S. te kompletan program možete naći na facebook stranici kao i na plakatima i letcima koji će se nalaziti na frekventnim mjestima u gradu Osijeku. Scena Osječkih Studenata je posebna i po tome što se ulaz na predstave ne naplaćuje, ali svi posjetitelji će imati priliku dati donaciju nakon pogledane predstave i na taj način doprinijeti razvitku i radu ovih mladih i talentiranih ljudi.

Scena Osječkih Studenata odvija se svake subote u 19 sati, u prostorijama Umjetniče akademije u Osijeku.

Ove subote (11.4.2015.) donosimo Vam Krležinu Ledu. Leda je drama iz ciklusa o Glembajevima. Ova »komedija jedne karnevalske noći« otvara se u salonu Melite rođene Szlougan, sada supruge veleindustrijalca Klanfara. Iz njezina ljubavnog zagrljaja upravo ustaje vitez Oliver Urban, šarmer bez imutka, bivši austrougarski savjetnik poslanstva. Razgovaraju o bakrorezu Leda s labudom, radu slikara Aurela, te osobito o djevojci koja je zaokupila umjetnika. Aurel je inače Melitin ljubavnik, a ona je, usprkos maloj Ledi, odlučila napustiti Klanfara i otići s Aurelom, bez obzira na to što je oženjen za Klaru, bivšu opernu pjevačicu.

Studenti prve godine diplomskog studija igraju ljubavne zavrzlame propadajućeg društva, a kako sve kulminira unutar jedne karnevalske noći pogledajte u ovoj komediji. Predstavu Sara Moser, Goran Vučko, Vanja Jovanović, Ivan Pokupić, Marijana Matoković, Siniša Novković i Katica Šubarić. Za rasvjetu i ton brine se Domagoj Mrkonjić, a sve pod mentorskom palicom Roberta Raponje.

Izvor: S.O.S.Najnovije