zatvori oglas

DJEČJE KAZALIŠTE

„Vještičji pir“ u Bruxellesu


OSIJEK - Na poziv zastupnice u Europskom parlamentu, gospođe Biljane Borzan, ansambl osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića gostovat će u Bruxellesu od 15. do 17. travnja ove godine. U organizaciji Ureda zastupnice Borzan, članovi ansambla posjetit će Europski parlament, upoznati se s načinom rada parlamenta, te razgovarati s hrvatskim zastupnicima. Naravno, tom prigodom će odigrati i jednu od svojih najdugovječnijih uspješnica – Vještičji pir.

Budući da je u Bruxellesu smješten niz institucija Europske unije, kao i brojna hrvatska predstavništva pri EU, NATO i Kraljevini Belgiji, u Bruxellesu živi i sve brojnija hrvatska 'kolonija', odnosno mnoge obitelji s djecom različitih uzrasta. Predstava Vještičji pir u izvođenju osječkog Dječjeg kazališta, bit će prvi kulturni događaj namijenjen najmlađima, a koji se u Bruxellesu organizira od kako je Hrvatska postala članicom EU. Stoga ne iznenađuje veliko zanimanje koje među pripadnicima brojne hrvatske 'kolonije' vlada u Bruxellesu i Predstava će biti izvođena u velikoj polivalentnoj dvorani kompleksa 4. Europske škole u Bruxellesu, u četvrtak, 16. travnja s početkom u 18.30 sati.

Osim toga, osječki glumci pripremaju i nekoliko edukativnih radionica za voditelje folklornih, plesnih i glumačkih udruga koje rade s hrvatskom djecom u Belgiji.

Tekst: Tatjana GrganovićNajnovije