zatvori oglas

DJEČJE KAZALIŠTE

Bremenski svirači Kazališne družine Pinklec stižu u Osijek


OSIJEK - zadovoljstvo nam je pozvati vas na gostovanje Kazališne družine Pinklec iz Čakovca koji u naš grad dolaze s dramsko-glazbenom predstavom Bremenski svirači!

Riječ je o tekstu nastalom prema motivima priče braće Grimm, a premijerno je izvedena prije nepuna dva mjeseca u matičnom kazalištu u Čakovcu. Bremenske svirače možete pogledati u nedjelju, 19. travnja s početkom u 10,30 sati. Režiju i dramatizaciju potpisuje Romano Bogdan, glazbu Igor Baksa i VIS Tragedija, oblikovanje svjetla Neven Taradi, a igraju Karolina Horvat, Davor Dokleja, Igor Baksa i Bruno Kontrec.

Klasična basna braće Grimm kao stvorena je za formu mjuzikla čijim se elementima poigravaju četiri glazbeno nadarene životinje. Isluženi magarac Jure prestao je biti koristan svom gazdi mlinaru, te ga on otjera od kuće. Slična sudbina prijetila je i ostalim životinjama: lovačkog psa Rikija gazda je htio ubiti, ofucanu mačku Matildu utopiti u vodi, dok je pijetao Đurek trebao završiti u kipućem loncu. Zajedno postanu svirajući putujući glazbeni sastav koji svoju karijeru krene potražiti u dalekom gradu Bremenu.

Kazališna družina Pinklec, u svom prepoznatljivom humorističnom stilu, ovu poznatu priču osvježava modernom perspektivom četiri dijalektalno (i dijametralno) različita karaktera. Tako je tovar Jure sasvim logično čakavac, pijetao kukuriče na kajkavskom dijalektu, maca se uvija finim štokavskim, a pas laje na slikovitom romskom jezičnom ćušpajzu. Četvero zabavljača u potrazi za kruhom vodi nas u nesvakidašnju glazbeno-scensku avanturu za sve uzraste. 

Ulaznice možete kupiti svakim radnim danom od 8 do 15 sati, sat uoči predstave ili rezervirati na telefon 501-485 i elektroničkom poštom na marketing@djecje-kazaliste.hr. VAŽNO: Zbog velikog zanimanja molimo naše gledatelje da rezervirane ulaznice podignu od 9,30 do 10 sati na blagajni kazališta. Veselimo se vašem dolasku na izvrsnu čakovečku predstavu koju će naši gosti igrati i u ponedjeljak, 20. travnaj za djecu iz osječkih vrtića i osnovnih škola.

Tekst: Tatjana Grganović

 Najnovije