zatvori oglas

GALERIJA WALDINGER

1. studentsko biennale


OSIJEK - Mladi osječki likovnjaci-studenti, nakon kolega glumaca-studenata, pronašli su način kako javnost upoznati sa svojim radom i radom kolega iz cijele Hrvatske. Tako su organizirali 1. studentsko biennale čije je svečano otvorenje predviđeno za danas u 19. sati. Čestitke na inicijativi sa željom da biennale postane još jedno kulturno obilježje našega grada.

U utorak 26. svibnja u Galeriji Waldinger s početkom u 19 sati održat će se otvorenje 1. studentskog biennalea. Cilj je ove izložbe bio okupiti studente svih likovnih odjela umjetničkih akademija u Republici Hrvatskoj s nadom da će se na budućim bijenalima moći vidjeti i radovi studenata čije visokoobrazovno usmjerenje nije u prvome redu umjetničkoga karaktera.
 
Tema je ovogodišnjega biennalea autoportret. Njome se nastojalo potaknuti studente na vizualizaciju vlastitoga promišljanja sebe. Predstaviti sebe, autoportretirati se, ne znači tek prikazati svoju vanjštinu, mesnati oklop koji nosi svatko od nas, nego uključuje i sustavan rad na spoznavanju vlastitoga karaktera, a čini sastavni dio cjelovite osobe. Tko sam zapravo ja, kako gledam i vidim sebe, otkrivam li pri pogledu u zrcalo sebe ili vidim odraz nepoznatoga lika za koji si utvaram da predstavlja mene? Spomenuta, ali i brojna druga pitanja sama se od sebe nameću pri osvrtu na temu koju ova izložba pokriva. Na izložbi će stoga, uz radove koji na vrlo direktan način oslikavaju autore, biti predstavljeni i oni koji se autora dotiču tek implicitno.

Izvor: www.uaos.unios.hrNajnovije