Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

FRANCUSKI TJEDAN

Tjedan otvorenih vrata Francuske alijanse Osijek


OSIJEK - Već tradicionalni Tjedan otvorenih vrata Francuske alijanse ove se godine održava u znaku francuskog filma, jezika i kulinarske tradicije. Od 13. do 22. rujna u suradnji s Kinematografima Osijek, Hrvatskim audiovizualnim centrom i Francuskim institutom obilježavamo Festival Rendez-vous, Međunarodni tjedan francuske kuhinje te početak nove školske godine.  Pozivamo sve ljubitelje francuske kinematografije, jezika i kuhinje da nam se pridruže u programu za djecu i odrasle koji se održava u kinu Urania.

Rendez-vous a u cinéma!

Program

13. rujan    
16:00    Radionica za djecu Animal-animaux upoznajmo životinje svijeta (za djecu od 6+ godina)
17:00    Projekcija filma Moja je mama u Americi i upoznala je Buffala Billa (Ma Maman est en Amérique, elle a rencontré Buffalo Bill)
dječji animirani s titlovima na hrvatskom jeziku

14. rujan 
18:30    Projekcija filma Francuski ministar (Quai d'Orsay)

15. rujna    
18:30    Projekcija filma Lijepi dani (Les Beaux Jours)

19.rujna     
16:00    Radionica za djecu Pozdrav iz Francuske izrada razglednica (za djecu od 6+ godina)
17:00     Projekcija filma Moja je mama u Americi i upoznala je Buffala Billa Ma Maman est en Amérique, elle a rencontré Buffalo Bill
dječji animirani s titlovima na hrvatskom jeziku

20.rujna    
17:00    Gastro natjecanje Voulez-vous canapé avec moi? Izbor naboljeg canapéa. Pobjednik natjecanja osvaja besplatan početnički tečaj franucuskog od 70 sati. Prijave natjecatelja i detalji o natjecanju na mail adresu osijek@alliance-francaise.hr
18:30    Projekcija filma  Week-Ends (Week-Ends)

22. rujna    
18:30    Projekcija filma Jules i Jim (Jules et Jim)
 
Od 14. rujna do 2. listopada
Upis na tečajeve francuskog za djecu i odrasle te upisi na francuski za djecu od 3 do 6 godina. Prijaviti se možete telefonom i mailom ili osobno u prostorijama Francuske alijanse od ponedjeljka do petka u terminima 10:00 – 12:00 i 19:00 – 20:00.

Srdačno Vas očekujemo,


Francuska alijansa OsijekNajnovije