Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HIR

1. Osijek Blues Fest


OSIJEK - Udruga za promicanje blues i jazz kulture "Blues Club" djeluje u Osijeku od 2013. godine s ciljem okupljanja ljubitelja glazbe i promoviranja blues i jazz glazbenog izričaja u gradu Osijeku i okolici. Članovi udruge do sada su sudjelovali u nekoliko projekata, te u projektima u organizaciji srodnih udruga.

29. i 30. listopada 2015. godine udruga "Blues Club" organizirat će 1. Osijek Blues Fest, festival koji će okupiti glazbenike iz Splita, Županje, Vinkovaca i Osijeka koji će imati priliku predstaviti svoj program  na području blues i rock glazbe. Povod ovoj manifestaciji je obilježavanje stogodišnjice rođenja Muddy Watersa, legendarnog blues glazbenika i čovjeka koji je popularizirao blues glazbu širim krugovima slušateljstva.

Dvodnevni festival pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske Županije i grada Osijeka uz sponzorstvo taxija Sunce iz Tenja, Zagrebačke pivovare, Vinarije Kutjevo, Caffe bara Hir, Jamnice i Coca cole, održat će se u kultnom osječkom caffe-baru HIR u kojem se blues i rock glazba i dalje redovno izvodi.

Program oba dana počinje točno u 21:00 h.

Četvrtak, 29. listopada nastupaju:
- jazz sastav Gramofon - iz Osijeka
- 2$& Hope - iz Osijeka
- Five Finger Discount - iz Županje
- Teatar Blues Band - iz Osijeka
- The Blooz Band - iz Osijeka

Petak, 30. listopada nastupaju:
- Harp Explosion - iz Vinkovaca
- Harpoon - blues band iz Splita
- Layzeesnake trio - iz Osijeka
- Bluestrip - iz OsijekaNajnovije