Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

IZLOŽBA

Izložba nastavnog predmeta Pismo


OSIJEK - U prostorijama Donje galerije Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek izloženi su najreprezentativniji radovi učenika 2.a i 2.b razreda školske godine 2014.-2015.

Izložba Vas vodi kroz različite nastavne jedinice gdje se jasno prepoznaje darovitost učenika koji svaki pojedinačno kreativno pristupa pri rješavanju zadane teme. Pod mentorstvom profesora Sandra Ambrinca učenici su bili potaknuti da razmišljaju izvan okvira tradicionalne uloge pisma kroz povijest, nego da istražuju nove mogućnosti primjene, ne samo u izložbenim plakatima, naslovnicama knjiga, već i u dizajniranju web stranica. To ne znači da na izložbi nećete vidjeti tradicionalna pisma kao što su gotica i humanistička minuskula, ali vidjet ćete i nove kreacije abecede, pa čak i slova načinjena od pijeska i kamena.

Izloženi radovi rezultat su velikog truda učenika i ovo bi bila idealna prilika za sve ljubitelje umjetnosti, ali i roditelje i njihove osnovnoškolce da posjete našu Školu i da upiju ovu pozitivnu i kreativnu energiju koja bi im mogla biti upravo taj poticaj da razmisle o svom budućem usmjerenju.

Sandro Ambrinac, prof.Najnovije