Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

GOSTOVANJE

Že(d)na udaha u Dječjem kazalištuOSIJEK - Pozivamo građane Osijeka na gostovanje Teatra Nemerik iz Pule s predstavom „Že(d)na udaha“ u četvrtak 19. studenoga s početkom u 19 sati. Riječ je o predstavi najmlađeg pulskog alternativnog kazališta u kojoj igraju Ana Černjul, Mirjana Ban, Nives Galić i Šandor Slacki. Slike je naslikala Jelena Starčić, a korišteni su tekstovi  A. Černjul, A. Rašpolić, B. Čegec, C. Bukowski, D. Dragojević, D. Orlić, G. Tanger, I. Herceg, I. Sajko, M. Tomić, M. Kapor, N. Galić, V. Rudan, V. Parun, te prilagođeni izvedbi.

Ukratko o predstavi: Tri žene, vrlo različite i, unatoč tome, znakovito slične, supostoje unutar malog, intimnog, zatvorenog sustava. Balansirajući na krhkoj granici racionalnog i emocionalnog, u grozničavom iščekivanju neodređenog, nedefiniranog i jedva zamislivog nečeg što bi ih moglo učiniti slobodnima i potpunima, verbaliziraju svoju ustreptalost, ranjivost, pasivno prepuštanje, otpor, (ne)povjerenje, razdraženost, podjednako svoju slavodobitnu, čulnu ženstvenost i tragičnu nezamijećenost. Nadzemaljski, skučeni i klaustrofobični budoir mjestimično pokazuje svoje pravo lice, transformirajući se iz utočišta u klopku, iz bajkovitog prostora u dobro opremljenu ludnicu, dok se po vanjskim rubovima pritom sve vrijeme šulja perfidnija, bestidnija, karikirana verzija triju žena, kojoj je na umu samo jedno.

Cijena ulaznice je samo 20 kuna, no napominjemo kako je publika na pozornici zajedno s izvođačima, te je broj mjesta ograničen na 50! Ulaznice možete kupiti na blagajni Dječjeg kazališta radnim danom od 8 do 15 sati ili sat uoči izvedbe. Rezervacije na telefon 501-485 ili mejl marketing@djecje-kazaliste hr.

Napominjemo da je riječ o predstavi za odrasle!

Voditeljica propagande
Tatjana Grganović

 Najnovije