Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KINEMATOGRAFI OSIJEK

Star Wars-manija


OSIJEK - Koliko doista u Osijeku ima fanova kultnog filmskog serijala Star Wars pokazuju rasprodane ulaznice za ponoćnu premijeru, 17. prosinca, te dvije projekcije svakodnevno u tjednu koji je pred nama.

Za svaku pohvalu je nastojanje Kinematografa da pruže gledateljima ono nešto više. Tako su ovaj put organizirali izložbu osječkog karikaturiste Tihomira Taborskog, po njegovim riječima najvećeg Star Wars fana. Ogleda li se njegov fan(at)izam u njegovim radovima, moći ćete pogledati od srijede u foajeu kina Urania. Čin otvorenja izložbe karikatura predviđen je za srijedu, 16. prosinca u 23:30. Svi ste pozvani!

Ali to nije sve!

Već tradicionalnim Maratonom kratkometražnih filmova, Kinematografi obilježavaju najkraći dan u godini. Maraton započinje nedjeljnom matinejom kratkometražnih dječjih filmova. Nastavak slijedi projekcijama filmova u sklopu novog "Film in Residence" projekta. Tako ćete u ugodnoj atmosferi Cluba Peppermint moći pogledati tijekom dva dana, 21. i 22. prosinca s početkom u 20 sati, kratkometražne filmove za odrasle. Za ponedjeljak je predviđen je program “Europski maratonci”, dok je 22.12. rezerviran za recentne i nagrađivane domaće kratkometražni filmove. Sve filmove u sklopu Maratona možete pogledati besplatno.

Karikatura: Tihomir TaborskiNajnovije