Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

IZLOŽBA

Grad karikature ili karikatura od grada!


OSIJEK - Studenti 2. godine diplomskog studija smjera Kulturalni menadžment s Odjela za kulturologiju uskoro pripremaju izložbu kojom nastoje vratiti karikaturi mjesto u našem gradu koje je nekada imala.

"Traži se osječka karikatura, zadnji put viđena na području grada Osijeka na starim, krhkim leđima 20. stoljeća. Novo stoljeće ju, unatoč njezinim naporima, nije njegovalo.

No za razliku od mnogih drugih stvari, umjetnost ne nestaje bez traga. Jednom kada se pojavi, umjetnost živi u utrobi povijesti gdje ju njeguju knjige i kreativne duše.

Vrijeme je da ju izvadimo iz prašnjavih kofera prošlosti. Je li osječka karikatura kao ptica selica odletila u neke ljepše, toplije krajeve? Ili živi u fragmentima, u predgrađima sjećanja stanovnika grada Osijeka?

Možda se uopće ne skriva. Možda čeka na svjetlu dana, nadajući se da će ju netko primjetiti i pružiti joj ruku spasa.

Pomozite nam da ju pronađemo! Zavirite u stare knjige i arhivirane članke. Dok čekate tramvaj u vrevi grada, zavirite u svoje sjećanje. A kada ju pronađete u bilo kojem obliku, materijalnom ili nematerijalnom, javite nam se na osjeckakarikatura@gmail.com i pomozite nam da karikaturu vratimo tamo gdje pripada – među ljude!"Najnovije