Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

IZLOŽBA

Izložba karikARTura


OSIJEK - Studenti Odjela za kulturologiju, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Vas pozivaju na izložbu karikatura pod nazivom „karikARTura“ koja će se održati u petak (26. Veljače 2016.) s početkom u 18h u Galeriji Waldinger.

Puno je pitanja vezano uz karikaturu danas, a odgovore će pokušati dati studenti 2. godine diplomskog studija smjera Kulturalni menadžment organiziranjem izložbe pod nazivom KarikARTura pod mentorstvom doc. Art. Anđelka Mrkonjića i asistenta Tomislava Levaka. Ova izložba karikatura prvi je izlazak u javnost završne godine diplomskog studija, treće generacije Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku, kojom će omogućiti umjetnicima, karikaturistima prezentaciju njihovih radova te građanima grada Osijeka upoznavanje sa sadržajem i umjetnošću izrade karikatura.

Osnovni cilj ove izložbe je predstavljanje najpoznatijih i najznačajnijih osječkih karikaturista. Osijek ima relativno bogati opus karikatura i karikaturista, i ovo bi bila idealna prilika da se, barem na kratko, "oživi" karikatura u Osijeku. Izložit će se dijela poznatih umjetnika: Tomislava Dušanića, Miroslava Gerenčera, Roka Idžojtića, Krunoslava Silija, Miodraga Vladetića i Ratka Žaje.

Osim njih, na izložbi će sudjelovati i mladi umjetnik Dario Brkić, student Umjetničke akademije u Osijeku, koji će izrađivati karikature posjetitelja i prikazati postupak izrade karikature te na taj način promovirati sebe i svoj rad.

Izvor: Odjel za kulturologijuNajnovije