Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PLANET ART

Nagradna igra: POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA


OSIJEK - Zahvaljujući Kazalištu Planet Art te Kinematografima Osijek, na daskama kina Uranija imamo priliku doživjeti Posljednju Freudovu seansu.

Dva sretna čitatelja portala mogu osvojiti po jednu ulaznicu za predstavu koja će se održati 17. ožujka. Vaš zadatak je u komentarima ispod članka ili na FB napisati "Osijek-online me vodi na predstavu Posljednja Freudova seansa". Nagradna igra traje od početka objave te do 12. ožujka. Nagrađeni će svoje ulaznice podići na dan predstave uz predočenje osobne iskaznice

Nakon završetka nagradne igre 2x1 ulaznicu za predstavu Posljednja Freudova seansa u izvedbi glumaca Kazališta Planet Art dobile su:

Tia Sonho
Klaudija Kovač


Čestitke sretnim dobitnicama, a ostalima više sreće drugi put.

MARC ST. GERMAIN: POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA
Godina je 1939. Europa je u kaosu drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo neobičnom susretu oca psihoanalize Sigmunda Freuda i svjetski poznatog pisca 'Kronika iz Narnije' C. S. Lewisa. U neminovnom srazu dvaju svjetonazora, ova dva velika uma, ateist Freud i vjernik Lewis sukobljavaju se oko velikih pitanja: Postoji li Bog? Ako postoji, zbog čega je svijet pun nesreća, bolesti, ratova...? Zbog čega opstaje zlo, ako je dobro ono što je ispravno? Jesu li naši životi samo reakcija na naše primarne odnose s roditeljima ili pak postoji istina koja je veća od onoga što možemo pojmiti? Jesu li nam možda odgovori na dohvat ruke i što nam oni donose...? I na koncu - što nas određuje kao ljude?

Germainova drama 'Posljednja Freudova seansa' intrigantno balansira kompleksnost teme s humorom i ljudskošću kroz osobne priče ovih jedinstvenih povijesnih lica čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet. Zbog toga Posljednja Freudova seansa ne silazi s njujorških pozornica već više od pet godina, a sada je konačno ima prilike vidjeti i osječka publika.

Sigmund Freud: Marko Torjanac
C. S. Lewis: Franjo Dijak
Prijevod, scenografija i režija: Marko Torjanac
Kostimografija: Đurđa Janeš
Izbor glazbe: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla i zvuka: Damir Rončević
Dizajn: Tomislav Veltruski
Fotograf: Mladen Pobi

Izvor: Kazalište Planet ArtNajnovije