Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

STUDENTSKA PREDSTAVA

Predstava Lov na medvjeda Tepišara


OSIJEK - Studenti Umjetničke akademije i studenti Odjela za kulturologiju, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pozivaju Vas na predstavu pod nazivom „Lov na medvjeda Tepišara“ koja će se održati u četvrtak (25.veljače 2016.) s početkom u 19 h u sobi 1 Umjetničke akademije.

 „Lov na medvjeda Tepišara“ je suvremena, antropološka melodrama. Glavna je radnja smještena u daleku budućnost, odnosno, u postapokaliptično/postratno okruženje, na Divlju granicu između dva strogo podijeljena i potpuno različita svijeta (Divljeg istoka i Muslanda). Glavni akteri su žena i muškarac koji se sasvim slučajno susretnu na ničijoj zemlji, usred šume. Oboje imaju isti cilj – uloviti medvjeda Tepišara, rijetku, ali vrlo vrijednu zvijer kako bi mogli preživjeti budući da su ih njihova plemena prognala i izbacila. Na početku se teško razumiju jer govore različitim, a opet na neki način sličnim jezikom te su karakterno sušta suprotnost.

Sudbina ih je spojila na Divljoj granici i oni, boreći se za vlastiti život, loveći medvjeda i bježeći pred dva plemena koji ih pokušavaju uloviti i ubiti, shvate da ne mogu jedno bez drugog.

Mentor i redatelj predstave je izv. prof. art.Robert Raponja, predstavu je uglazbio Ljudevit Laušin, vizualni identitet predstave su razradile Zdenka Lacina i Iskra Jovanović, a scenografiju je osmislio Luka Ščrbak. Predstavu izvode Andrea Špindel i Gordan Marijanović kao dio svog diplomskog ispita.

Pozivamo Vas da doživite ovu priču kroz izvedbu studenata diplomskog studija Umjetničke akademije i organizaciju studenata diplomskog studija Odjela za kulturologiju. Ulaz je besplatan!

Izvor: Odjel za kulturologiju 5. godina

 

 Najnovije