zatvori oglas

IZLOŽBA

KarikARTura se seli na Odjel za kulturologiju


OSIJEK - Studenti 2. godine diplomskog studija smjera Kulturalni menadžment organizirali su izložbu pod nazivom KarikARTura pod mentorstvom doc. Art. Anđelka Mrkonjića i asistenta Tomislava Levaka. Otvorenje izložbe održano je u petak 26.02. 2016. u Galeriji Waldinger a svi oni koji nisu imali priliku doći na otvorenje, moći će to učiniti u srijedu 2. ožujka u 13:30 h na otvorenju izložbe na Odjelu za kulturologiju. Izložba će biti otvorena do 24. ožujka 2016.

Ova izložba karikatura prvi je izlazak u javnost završne godine diplomskog studija, treće generacije Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku, kojom će omogućiti umjetnicima, karikaturistima prezentaciju njihovih radova te građanima grada Osijeka upoznavanje sa sadržajem i umjetnošću izrade karikatura. Osnovni cilj ove izložbe je predstavljanje najpoznatijih i najznačajnijih osječkih karikaturista.

Izvor: Odjel za kulturologiju/studenti 2.godine

Osijek ima relativno bogati opus karikatura i karikaturista, i ovo bi bila idealna prilika da se, barem na kratko, "oživi" karikatura u Osijeku. Izložit će se dijela poznatih umjetnika: Tomislava Dušanića, Miroslava Gerenčera, Roka Idžojtića, Krunoslava Silija, Miodraga Vladetića i Ratka Žaje. Osim njih, na izložbi je sudjelovati i mladi umjetnik Dario Brkić, student Umjetničke akademije u Osijeku, koji promovira sebe i svoj rad.Najnovije