zatvori oglas

OTVORENJE IZLOŽBE

Izložba - Studio1, Tenja, Osijek


OSIJEK - U srijedu, 16. ožujka u 19:30, biti će otorena izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Izložbu pod nazivom ''STUDIO 1, TENJA, OSIJEK - IZLOŽBA STUDENTSKIH RADOVA'' moći ćete razgledati u objektu broj 32., u kompleksu industrijske kulture, starom željezničkom kolodvoru (ulaz iz Trpimirove – kod bivše ''Svilane''). Posjetitelji će moći pogledati izložbu svaki dan od 9-20 sati, nakon čega se 18. ožujka seli u Tenju.

O izložbi:
Izložba je nastala u suradnji Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Grada Osijeka. Studio 1 je integralni kolegij trećeg semestra Preddiplomskog studija Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Ovogodišnja tema kolegija bila je suvremeno individualno stanovanje u ruralnom okruženju slavonsko - baranjske regije. Tim povodom istraživane su dvije lokacije u Tenji. Studenti su unutar područja obuhvata izradili urbanistički plan stambenog naselja niske gustoće izgradnje i arhitektonski projekt obiteljske kuće, s elaboratom detaljno razrađenih elemenata konstrukcije građevine. Kuće su različite veličine, karaktera i programa. U projektima se propituje način života između urbanog i ruralnog. Rezultate rada na kolegiju predstavlja četrnaest izabranih radova.Najnovije