Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DOKKICA

POZOR! Plivamo na sceni


OSIJEK - I ove godine Dječja osječka kreativna kućica u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku organizira 5. po redu festival petominutnih učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni“.

Festival okuplja 65 djece iz osam osnovnih škola na području grada i županije. Uz voditeljice Dokkice festival će voditi i polaznici „Lutkaonice“ a svi učenici zajedno će otpjevati festivalsku himnu čiji su autori Krunoslav Đuričić i Ines Perić. U glazbenom dijelu programa nastupat će mladi glazbenik Andrej Dorić.

Kao i svake godine nagrade će se dijeliti prema kategorijama, a odredit će ih ocjenjivačka ekipa festivala koju čine glumci; Edi Čelić, Mirel Huskić, Kristina Fančović i Lidija Helajz. Autorica ručno izrađenih nagrada "Ribica" je Tomislava Brajdić.

Festival će se održati 21.ožujka u 18 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Podsjetimo se: „POZOR! Plivamo na sceni“ je projekt nastao 2012. godine kao ideja promocije scenskog stvaralaštva osnovnoškolske djece. U petominutnim izvedbama učeničkih igrokaza, nastalih u sklopu školskih dramskih grupa, djeca imaju priliku glumiti na „pravim kazališnim daskama“. Ideju je prihvatilo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku te postalo partner u organizaciji ovog događaja koji se održava već pet godina zaredom u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka) i Svjetskog dana lutkarstva (21. ožujka).

Ciljevi ovoga projekta su promocija scenskog stvaralaštva djece, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom, poticanje ljubavi prema scenskom izričaju i kazalištu te priznanje scenskog stvaralaštva učenika i učitelja osnovnih škola grada i županije.

Zaplivajte s nama na sceni!

Mirna Šmit, mag.cult.
projektna asistenticaNajnovije