Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DKO

Dječje kazalište - Nije me strah


OSIJEK - Ove subote, 23. travnja 2016. u 18 sati pozivamo vas na najnoviju hit predstavu Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Riječ je o predstavi „Nije me strah“ autorice Dubravke Pađen Farkaš u režiji Ljudmile Fedorove.

Prema istoimenoj slikovnici ove osječke autorice dramatizaciju je napisala Fedorova, za likovnost je zadužen Dražen Jerabek, dok je glazbu skladao Damir Šimunović. U predstavi igraju Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Šarić i Kristina Fančović, a utjelovili su dječaka Tina i njegove strahove strahove Vatrorigajućeg zmaja, Buljooke puzavce i zubatog Djecozgraba, te ono što oni zapravo jesu obična mačka, vrana i djedica!

Autorica Dubravka Pađen Farkaš napisala je:
„Istina je djeco, u našim se glavama krije  svašta - od prekrasnih misli do strašnih, najstrašnijih strahova koje samo naše glave mogu smisliti! Tako je jednom živio jedan plašljivi dječak Tin, u čijoj su se glavi nastanila najčudesnija i najstrašnija stvorenja koje je samo on vidio, jer ih je upravo on zamislio u svojoj glavi. Bilo je tu puno poznatih i prilično nepoznatih strahova. Tin se bojao mraka, vještice, vuka, zmajeva, paukova, ali smislio je on i neke sasvim nove užase koji su ga posvuda vrebali, tako da je Tin bio poznat kao „Plašljivi mamin sin“. I sve znate! Svi su mu se zbog toga rugali! Tinu je bilo dosta i odlučio je jednog dana da će sasvim sam proći veliki park i pobijediti sve svoje strahove. Nadao se da na tom putu neće susresti Crne buljooke puzavce ni zubatog Djecozgraba i vjerovao je da je to – baš kao što su mama i tata rekli - sve u njegovoj glavi. I krenuo je jednog kišnog, prohladnog jutra, hrabro u veliki mračni park…I draga djeco, samo da znate, pravi junak i hrabrica je onaj koji ima hrabrosti suočiti se sa svojim strahovima.“

Predstavu ove subote igramo za pretplatu poduzeća, obiteljsku pretplatu i u slobodnoj prodaji za građanstvo, a svoje ulaznice po cijeni od 20 kn možete kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 8 do 15 h ili ih rezervirati na broj 031 501 485 i mejlom na marketing@djecje.kazaliste.hr.

Radujemo se vašem dolasku!

Tekst: Tatjana Grganović

 Najnovije