Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

FILM

Uskoro Revija hrvatskog kratkometražnog filma


OSIJEK - U produkciji umjetničke organizacije Teatar to go održat će se prva Revija hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA’, u Osijeku, od 27. do 29. svibnja 2016. godine.

Prvi put obratiti će se zainteresiranoj javnosti u petak, 22. travnja 2016. u 10 sati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u sklopu  Kreativne riznice Instituta za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji - Andizet, Odjela za kulturologiju u Osijeku, Studentskog zbora J. J. Strossmayera u Osijeku te Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas“ u Osijeku.

U sklopu predavanja, predstavit će nadolazeću Reviju hrvatskog kratkometražnog filma ‘Filmska RUNDA’, postaviti pitanja o profesionalnom i amaterskom audiovizualnom stvaralaštvu u Hrvatskoj i Osijeku te pozvati volontere da se uključe u program.

Filmska RUNDA je značajna za razvoj i promociju hrvatskog kratkometražnog igranog filma, kao i za grad Osijek i područje Osječko-baranjske županije, a stručni je tim u sklopu Revije pripremio relevantni filmski, edukativni i zabavni program koji okuplja studentsku i srednjoškolsku populaciju te filmaše, kulturnjake i sve zainteresirane za filmsku umjetnost.

Tekst: Ines Jokoš

 Najnovije